Pizzaskærer bedst i test 2022 – Sådan vælger du den perfekte pizzaskærer

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Læs med og lad dig inspirere i denne test, hvor vi finder frem til den bedste pizzaskærer! Vi tester 5 forskellige af slagsen og ser nærmere på, hvordan de – med fordele og ulemper in mente – klarer sig når det gælder om at forvandle hele pizzaer til en omgang præsentable slices på spisebordet.

Er pizzaskæringen også altid lidt besværlig for dig, og ser spisebordet tvivlsomt ud hver gang der er pizza på menuen? Der er ikke noget værre end en dårlig pizzaskærer, som giver dig hvide knoer og en skaldet pizzabund fordi fyldet i kampens hede er fløjet af.
Det skal det være slut med nu. Vi har nemlig fundet 5 gode pizzaskærere, så du kan servere perfekt skårede pizzastykker for venner og familie uden vildtfaret fyld, der skal lægges på plads.

Efter gennemgangen af de udvalgte pizzaskærere kan du med fordel læse videre i vores købsguide, hvor vi vender forskellige emner som pizzahjulets størrelse, og hvad du ellers kan bruge en pizzaskærer til. Vil du have det forkromede overblik over testens 5 pizzaskærere, kan du klikke dig over på vores sammenligningstabel lige her.

Rösle Pizzaskærer

Bedst i test

Fordele
 • pros-icon.svg Skarpt pizzahjul i rustfrit stål som kan skære både tykke og tynde pizzabunde
 • pros-icon.svg Også super god til andre udskæringer i køkkenet – tærter, toast, kagedej
 • pros-icon.svg Ergonomisk og slidstærkt håndtag gør hjulet ekstra nemt at skære med

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Rösle Pizzaskærer

Nu kan du skære helt perfekte slices i din pizza uden at skulle køre hjulet frem og tilbage i evigheder!

Denne pizzaskærer fra tyske Rösle er både skarp at bruge og stilet at se på. Og så er den din garanti for en vellykket pizza night med venner og familie – helt uden fyld der vælter rundt over det hele.

Skærmen, som sidder i forlængelse af håndtaget er designet så du nemt kan støtte tommelfingeren mens du skærer. På den måde bliver det altså ekstra behageligt og sikkert for dig at skære i pizzaen. Et velkendt og klassisk pizzahjul med et sikkert greb som både venstre- og højrehåndede kan bruge.

En all-time favorit hos mange og en klar testvinder her hos os!

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at rengøre – der sætter sig ikke noget fast nogen steder
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag i plastik – non-slip og slidstærkt
 • pros-icon.svg God diameterlængde på hjulet – dette pizzahjul kan skære din deep pan pizza uden problemer
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OXO Good Grips Pizzaskærer

Der er en grund til, at denne OXO model har fået navnet “good grips” – den har nemlig et super godt håndtag. Og så skærer den pizza som en drøm!

Hjulet er skarpt og bredt (større end de fleste andre pizzahjul) og sikrer dig derfor en perfekt skåret pizza uanset hvor stor og fed bunden er. Eminent god til deep pan pizza og pizzaer, hvor der er godt med fyld på.

Er du i øvrigt frysepizza-typen, skal du vide, at dette pizzahjul skærer i din frosne pizza som var den smør. Dette er altså en solid og god pizzaskærer til billige penge, som bestemt ikke skuffer!

Ooni Pizzaskærer

Bedste Premium

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunktionel pizzaskærer – også god til at hakke krydderurter, nødder og grøntsager!
 • pros-icon.svg Stilrent og ergonomisk design i glasforstærket nylon og rustfrit stål
 • pros-icon.svg Ultra skarpt blad – slicer pizza med imponerende præcision

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Ooni Pizzaskærer

Her får du ikke bare en pizzaskærer – du får faktisk en premium grøntsagshakker, som bare er ekstra god til at slice pizzaer!

Med denne pizzaskærer kan det pludselig gå enormt stærkt med at slice og gøre ved, for her er der altså ikke tale om et ‘lille pizzahjul’. Grebet er solidt og højt placeret, så fingrene ikke kommer nær bladets skarpe ende når du skal skære pizzaen.

Det skal nævnes at denne pizzaskærer ikke er god til familier med nysgerrige småbørn.

Til gengæld er den oplagt til både feinschmeckeren og food-bloggeren. Her kan du skære og servere perfekte mundrette bidder, for med dette redskab har du virkelig udstyret i orden!

Fordele
 • pros-icon.svg Let at rengøre – den kan tåle opvaskemaskine
 • pros-icon.svg Velegnet til slibning – saksens blade kan skilles ad
 • pros-icon.svg Kan låses sammen – praktisk hvis du opbevarer den i køkkenskuffen
 • pros-icon.svg Har en gummispartel i bunden – serverer du pizza direkte fra varmesten eller fad er denne saks perfekt!

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Dreamfarm Scizza Pizzaskærer

Nu kan du slice pizza minus det potentielle svineri – hurra! Ja, du læste rigtigt, nu er det en gang for alle slut med fyld, der flytter sig fra din pizza og ud, hvor det ikke skal være.

De yngre familiemedlemmer kan også være med her og skære (klippe) lækre slices uden at det går helt galt.

Denne utraditionelle pizzaskærer er måske ikke så æstetisk at se på, men den kan altså klippe pizzastykker som du aldrig har set det før.

Og det er uanset om det er hjemmelavet pizza med tvivlsom bund, eller en strid deep pan fra Domino’s. Ja, den kan synes overflødig, men har du først prøvet den, er det altså svært at vende tilbage til en almindelig pizzaskærer.

Joseph Joseph Easy Clean Pizzaskærer

Bedste pizzahjul til børnefamilier

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og pladsbesparende – fylder minimalt i køkkenskuffen
 • pros-icon.svg Let at rengøre – knivhjulet kan afmonteres
 • pros-icon.svg Kan også gå i opvaskemaskinen

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælg Joseph Joseph Easy Clean Pizzaskærer

Non-slip silikone håndtag og et knivhjul, der slicer din pizza flot og fint – det er hvad du får med denne design-prisvindende pizzaskærer fra Joseph Joseph.

Pizzaskæreren ligger behageligt i store som små hænder (og højre og venstre!) og den skærer nemt pizzaen ud i de der klassiske slices som du ser på TV.

Knap så oplagt til den seriøse pizza-entusiast med stenovn og hele pivtøjet, men klart en fed og funktionel gadget til køkkenet og til den ugentlige pizza night med ungerne.

Guide

Sådan vælger du den bedste pizzaskærer

Der er delte meninger om, hvad en effektiv pizzaskærer er, hvordan den skal se ud og hvor nem den skal være at opbevare. Og når alt kommer til alt, afhænger det meste naturligvis af personlige præferencer. Men for god ordens skyld – og for at hjælpe dig, har vi udvalgt nogle af de faktorer, vi mener er væsentlige i dine overvejelser, når du skal finde din næste pizzaskærer.

Den bedste pizzaskærer

De bedste pizzaskærere er skarpe, og kan slice præcise stykker pizza med både tyk og tynd bund, blød eller hård – og de kan gøre det ubesværet. Også selvom din pizza bugner med fyld.

Det er altså ikke meningen at du skal presse og køre din pizzaskærer ned i bunden flere gange i træk for at få et stykke frit. Er dette tilfældet for dig, så er det nok på tide med en ny pizzaskærer!

Håndtaget på en pizzaskærer

En pizzaskærer skal have et godt håndtag, som også er sikkert at holde ved mens du slicer pizzaen. Det skal være ergonomisk og føles behageligt i din hånd. Skal pizzaskæreren bruges af venstrehåndede, skal du lige have dette med i overvejelserne. Materialet spiller for nogle også en rolle.

Mange pizzaskærere har plastikhåndtag, og det er oftest (men ikke altid) også disse, som er bedst ergonomisk udformede.

Størrelsen på knivhjulet

Er der tale om et pizzahjul, kan du aldrig gå helt galt i byen med et, der er relativt bredt i diameter. Omkring de 8 cm er en fornuftig størrelse. Lidt mindre eller lidt større vil som udgangspunkt også fungere helt fint.

Det vigtigste er bare, at det ikke er for småt; en pizzaskærer med et lille hjul – uanset hvor skarpt det er – vil oftest bare ‘drukne i fyld og pizzabund.

Skarpheden på knivhjul eller blad

Ligesom ved en almindelig kniv er skarpheden selvfølgelig essentiel når det gælder en pizzaskærer. Intet kan ødelægge en god pizza som en pizzaskærer, der ikke rigtig virker. Du skal have en pizzaskærer, der er så skarp at den ubesværet kan skære i din varme pizza uden at trække dejen med sig.

Udskifteligt knivhjul eller blad

Står der ofte pizza på menuen hjemme hos dig eller jer, kan pizzaskærerens kniv med tiden godt gå hen at blive lidt sløj. De fleste gode pizzaskærere har et hjul eller et blad i rustfrit stål, som kan slibes eller endda skiftes ud.

For mange vil det dog være nemmest bare at købe en ny pizzaskærer, når den gamle er slidt.

Og ved normale standard pizzahjul giver dette mening. Men er kniven på din pizzaskærer fremstillet i dyrt damaskusstål (det er den næppe, men alligevel) – så vil du nok gerne have den slebet i stedet for at donere den til storskrald. Det er altid en god idé at have disse små og helt lavpraktiske overvejelser med.

Børnevenlig pizzaskærer

Har du mindre størrelser i huset, som elsker at skære pizzaer ligeså meget som de elsker at spise dem? Så gør du klogt i at vælge en pizzaskærer, der er ekstra sikker at holde ved mens der skæres. Her vil klassiske pizzaskærere med knivhjul og tykke ergonomiske håndtag være oplagte. Ligeledes vil pizzasakse også være gode i denne sammenhæng.

Pizzaskærer der kan gå i opvaskemaskinen

Ja, så kom vi til det; hvor nemt skal det være at rengøre den der pizzaskærer? Mens mange producenter fortæller dig, at deres pizzaskærere snildt kan gå i opvaskemaskinen når du har skåret din pizza, så skal du lige huske på, at det er en skarp kniv, som skal rengøres.

Det betyder, at jo flere gange du smider den i opvaskeren, jo mere slider det på selve knivbladet.

For at bevare skarpheden har almindelige køkkenknive bedst af at blive vasket op i hånden, og det samme gælder også for din pizzaskærer.

Hvad kan du ellers bruge en pizzaskærer til?

Udover at skære pizza, er der flere ting, du kan bruge din pizzaskærer til. Faktisk er det et ret funktionelt køkkenredskab, som du blandt andet kan bruge til at skære dej, vindruer og salatblade med.

Vi har her lavet en liste, så du kan se hvad din pizzaskærer også er god til:

 • Nødde- og krydderurtehakker – pizzaskærere er geniale til dette
 • Ravioliudskæringer – laver du hjemmelavede ravioli er pizzaskæreren super til at skære de små pakker ud med
 • Skære toast – pizzaskærere deler dine toasts på flotteste vis!
 • Skære brødskorper af
 • Skære tærter
 • Quesadillas – undgå flydende ost over det hele og brug din pizzaskærer
 • Bagværk – bager du tit småkager og lignende kan din pizzaskærer faktisk godt gå hen at blive et uundværligt værktøj i dit køkken arsenal

Sådan skal du bruge din pizzaskærer

Glem ikke, at en pizzaskærer er en kniv, og at hvis du vil have flotte pizzaudskæringer på din pizza– ja så skal knivhjulet eller bladet vedligeholdes og være skarpslebet.

Der er ikke nogen forkert måde at skære en pizza på, men nogle metoder er bare bedre end andre.

Mange begår den fejl, at de starter med at skære i pizzaen ude fra kanten.

Start i stedet for i midten og rul ud mod kanten. På den måde er du bedre sikret at få skåret lige store stykker. Rul derudover altid med et fast greb, og i en lige fokuseret bevægelse.

Tip

Sørg altid for at få skåret pizzaen ud lige så snart den er ude af ovnen – det gør skæreprocessen af pizzaen nemmere og resultatet flottere! Og husk; en god pizza må gerne dampe en smule når den serveres.

FAQ

Hvilken pizzaskærer er bedst i test?

Den bedste pizzaskærer i denne test er den sølvfarvede model fra Rösle! Skarp, brugervenlig og en klassiker uden lige – denne pizzaskærer er den ultimative partner in crime til alle pizzaelskere.

Hvad er en god pizzaskærer?

En god pizzaskærer ligger behageligt i din hånd og ubesværet slicer pizzaen i pæne stykker uanset tykkelsen på bunden eller mængden af fyldet.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×