Pizzaspade – Den bedste pizzaspade

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Er du også vild med at bage pizza? Har du allerede anskaffet dig en lækker pizzaovn eller en pizzasten og leder du nu efter den bedste pizzaspade?

I denne test af pizzaspader undersøger vi fem af, hvad vi anser som værende de bedste pizzaspader på markedet.

Vi vil her sammenligne de vigtigste egenskaber for pizzaspader; Hvor let pizzaen glider af og på, håndtagets udformning, samt design og robusthed.

Vi vil naturligvis også fremhæve andre funktioner der skiller sig ud ved hver model, for til sidst at afveje fordele og ulemper, så du kan finde den bedste pizzaspade til dine behov.

De 6 bedste pizzaspader

I denne test vil vi gennemgå 5 af de mest populære pizzaspader på markedet, så du kan finde den bedste pizzaspade til dig og fuldende din pizzabagning.

Om du er selverklæret pizzaiolo eller blot af og til, nyder at bage pizza selv, så er en god pizzaspade et uundværligt redskab.

Du har netop kreeret et mesterværk af en pizza, men du har ikke det rette redskab til at få den ind i den varme pizzaovn, og videre til middagsbordet, uden at det hele falder fra hinanden. Med den bedste pizzaspade er det ingen sag, og du undgår tilmed brændte fingre.

Men hvilken pizzaspade skal du vælge, og hvad skal en pizzaspade egentlig kunne?

Vi har gennemgået en række tests og anmeldelser, og fundet frem til de bedste pizzaspader. Vi kommer ind på hvor let pizzaerne glider af spaden, håndtagets beskaffenhed, samt øvrige fordele og ulemper ved hver pizzaspade. Vi har samlet resultaterne i en sammenligningstabel, så du nemt kan danne dig et overblik over hvert produkt. For at gøre det endnu nemmere for dig har vi udarbejdet en købsguide så du lettere kan finde den helt rigtige pizzaspade.

Ooni pizzaspade

Bedste pizzaspade

Fordele
 • pros-icon.svg Ooni pizzaspade er fremstillet i slip-let materiale
 • pros-icon.svg Ooni pizzaspade har et langt og behageligt håndtag der ikke bliver varmt
 • pros-icon.svg En pizzaspade med huller betyder at bunden holdes sprød

Detaljeret gennemgang

Oonis pizzaovne er førende på markedet indenfor luksus pizzaovne til private hjem, og deres tilhørende spade er en af de absolut bedste pizzaspader på markedet.

Ooni pizzaspade er super anvendelig og designet i aluminium med skarpe kanter og skrå front, der gør det legende let at lægge pizzaen på spaden og ud af den varme ovn. 

Der er lavet riller i bladet hvilket betyder at selv en ubagt pizza let glider af. 

Ooni pizzaspade med huller betyder at damp slipper ud, så bunden af den varme pizza bevares sprød, fra ovn til tallerken.

Det tilpas lange skaft, der er ergonomisk udformet, giver et godt greb om din pizzaspade, og du behøver ikke komme alt for nær den varme pizzaovn. 

Håndtaget på ooni pizzaspade er desuden fremstillet i glasforstærket nylon som forbliver koldt og rart at holde ved.

Ooni har designet deres pizzaspade så den passer til Oonis pizzaovne, men den kan sagtens bruges til andre typer.

Eppicotispai Pizzaspade

Den bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Et tyndt design med skrå kant der gør det nemt at få pizzaen op
 • pros-icon.svg Spaden er lettere end andre modeller i træ

Detaljeret gennemgang

Gør pizzabagning til en leg med Eppicotispai pizza spade. Her er en ægte italiensk pizzaspade i flot birketræ, og måske den bedste pizza spade for dem der foretrækker træ.

Spaden er både tyndere og bredere end andre modeller i træ, og med en skrå kant får du nemt den bagte pizza ud af ovnen.

Du kan uden problemer håndtere en både stor og tung pizza uden noget bøjer, da selve spaden er både bred og solid.

Håndtaget på eppicotispai er en anelse kort, men det gør kun denne pizzaspade nemmere at håndtere på lidt plads. Desuden er håndtaget virkelig rart at holde på, og så er der et hul for enden så du kan hænge den op på væggen efter brug.

Pizzaspaden fra eppicotispai findes i to størrelser på henholdsvis; 30 og 37,5 cm i diameter og begge med en tykkelse på kun 5 mm. og med skrå kant.

Fordele
 • pros-icon.svg ultratyndt design som gør det nemt at håndtere pizzaen
 • pros-icon.svg Skaft med ophæng
 • pros-icon.svg Perforeret design, som sikrer en sprød bund

Detaljeret gennemgang

Den perforerede pizzaspade fra Witt er nem at håndtere og sikrer at din pizzabund forbliver sprød fra ovn til bord, da der ikke kan dannes kondens mellem pizza og spade. Spaden er desuden perfekt til at vende dine pizzaer i ovnen.

Witts pizzaserie oser af kvalitet og der er kælet for detaljerne, så du får den bedste pizzabagningsoplevelse, hver gang.

Designet på pizzaspaden er holdt helt enkelt og stilrent, med fokus på funktionalitet.

Selve spaden er udformet i ultratyndt perforeret aluminium med sort skaft, som kan tages af.

Skaftet er langt så du ikke behøver at komme for tæt på den varme pizzaovn. Samtidig selve spaden udformet som et hjul, der kan dreje, så den er perfekt til at vende dine pizzaer i ovnen så de bliver bagt jævnt over det hele.

Spaden her passer ikke til at tage større pizzaer ind og ud af ovnen, da selve hjulet kun måler 17 cm i diameter. Slip-let kvaliteten sikrer tilgengæld  at pizzaen nemt glider af når du skal vende den i din pizzaovn.

Alt i alt er her tale om en pizzaspade/vendespade i super god kvalitet. Så det er bare om at komme igang med pizzabagningen.

Fordele
 • pros-icon.svg Overfladen af slip-let materiale, betyder at den ubagte dej let glider af
 • pros-icon.svg En ekstra bred pizzaspade i letvægtsmateriale
 • pros-icon.svg Den perforerede aluminiums plade betyder at bunden bevares sprød

Detaljeret gennemgang

Ooni pizzaspade er, som Oonis øvrige sortiment af rigtig god kvalitet, og en af de bedste pizzaspader der findes.

En ooni pizzaspade er først og fremmest let, og rigtig nem at håndtere. Den har et behageligt håndtag i glasforstærket nylon, som aldrig bliver varmt, og med en god længde, så du har en optimal distance til ovnen. 

På denne model er bladet ekstra bredt, så der er plads til en stor pizza til hele familien. 

Ooni pizzaspade er helt tynd, og designet med en skrå front, der gør det nemt at skubbe den store færdige pizza op, og transportere den direkte til middagsbordet. 

Pizzaspadens perforerede aluminiums plade betyder du bevarer bundens sprødhed fordi vanddamp og overskydende mel slipper igennem. Og det virker! 

Med en pizza spade fra Ooni undgår du at din pizza bliver slatten på vej sin vej fra ovn til bord.

Ooni pizzaspade er designet så den passer til Ooni pizzaovn, men den kan sagtens bruges til den almindelige ovn.

Dangrill Pizzaspade

En klassiker

Fordele
 • pros-icon.svg Dangrill pizzaspade er let at rengøre, og tåler at komme i opvaskemaskinen
 • pros-icon.svg Der er mulighed for ophæng

Detaljeret gennemgang

Dangrill pizzaspade er et klassisk valg når det gælder populære pizzaspader.

Denne pizza spade er designet i aluminium der både er ultratyndt og samtidig glat, så det er en leg at få pizzaen både op og af. Den perfekte kombination af aluminium og træ vidner om et velovervejet design der både er flot og funktionelt, og som høster gode anmeldelser fra brugerne. Pladen bøjer en anelse så pizzaen ligger sikkert, mens du bærer den fra ovnen til bordet.

Selve håndtaget er lavet af træ, med en god medium længde der passer til de fleste køkkener. Med et håndtag af træ undgår du først og fremmest at brænde dig da træ, modsat aluminium ikke leder varmen. Desuden er et træhåndtag ekstra robust og du får her et godt greb på din pizzaspade.

Der er sat en praktisk ring i håndtaget, så du nemt kan hænge pizzaspaden fra dig.

Morsø Pizzaspade

Den luksuriøse pizzaspade

Fordele
 • pros-icon.svg Flot, dansk designet pizzaspade
 • pros-icon.svg Glat aluminiums plade der gør at pizzaen glider let af og på

Detaljeret gennemgang

Morsø pizzaspade er designet af den danske designer Kurt Rath for Morsø, og er indbegrebet af en pro pizzaspade.

Selve spaden er dråbeformet og fremstillet i aluminium og egetræ, men er meget mere end sit eksklusive look.

Aluminium vejer meget lidt, så du får her en letvægts pizzaspade der er meget nem at håndtere. Håndtaget er lavet af glat egetræ der gør den ekstremt robust, og samtidig sørger for et behageligt greb om din pizzaspade. Alt i alt er Morsø pizzaspade et perfekt værktøj til at få pizzaen både ind og ud af ovnen, dreje den rundt, og til sidst sørge for en flot servering.

Denne pizza spade kan holde til lang tids brug og er samtidig et brugbart og flot accessory i dit køkken.

Morsø pizzaspade er designet til brug med Morsø pizzaovn, men kan sagtens bruges til at lave pizzaer i en almindelig ovn.

Guide

Sådan vælger du den bedste pizzaspade

Pizzaspader findes i mange afskygninger, og har hver sine fordele og ulemper.

Hovedformålet er at du let skal kunne få pizzaen op og ned fra din pizzaspade, uden at noget klistrer fast, eller falder fra hinanden, og uden du brænder fingrene.

Design

Selvom det er skønt med et lækkert design og flotte redskaber er designet på din pizzaspade er ikke kun et spørgsmål om at imponere.

Designet på din pizzaspade har også indflydelse på selve brugen og er en afgørende forskel mellem en pro pizzaspade og en af mindre god kvalitet.

Her tænkes der især på materialevalg og størrelse, men også den generelle udformning har stor betydning for om det er det rette redskab til netop dine behov.

Aluminium eller træ – hvad skal du vælge?

De fleste pizzaspader er lavet af enten træ eller metal, som oftest aluminium, og der er fordele og ulemper ved begge.

Faktisk mener professionelle pizzabagere at det er nødvendigt med en af hver. Og her er hvorfor:

Træ pizzaspade så dejen ikke klæber

En pizzaspade af træ er det bedste valg til at få den ubagte pizza ind i pizzaovnen, da træet ikke klæber til dejen på samme måde som aluminium kan gøre det. Derudover bliver træet ikke varmt når det er i kontakt med varme, så du kan roligt holde ved håndtaget, uden at brænde dig.

Desuden kan man ofte bruge en tyk pizzaspade af træ til at skære pizzaen ud og servere på, både for nemheden, men også for et mere rustikt look.

Ulemper ved en pizzaspade i træ

Ulemperne ved en pizzaspade af træ, er at de ofte er en del tungere end de af aluminium.

De er tykkere og det er sværere at få pizzaen ud af ovnen – Derudover kræver det også lidt ekstra knofedt at gøre en pizzaspade af træ helt fri for madrester, da de dårligt tåler opvaskemaskine.

Aluminium til den færdigbagte pizza

En pizzaspade af aluminium er bedst egnet til at få den færdige pizza ud af ovnen, og er det foretrukne materialevalg hos professionelle pizzabagere.

Aluminiums pizzaspader er ofte helt tynde med skarpe kanter, så de nemt kommer ind under pizzaen. Aluminium vejer ikke meget, så det er nemmere at håndtere den varme pizza mens den ligger på spaden, da du ikke skal bruge kræfter på at holde din pizzaspade løftet.

Ulemper ved en pizzaspade i aluminium

Pizzaspader i aluminium er dog ofte let bøjelige og kan derfor være mindre gode til store pizzaer med tungt fyld. De kan have tendens til at ruste og de egner sig mindre godt til at få pizzaen ind i ovnen, da dejen kan have tendens til at klæbe til aluminium.

Praktisk håndtag

Når du skal have dine pizzaer ind og ud af ovnen er det rart at håndtaget er så tilpas langt at der ikke er fare for at du brænder fingrene. Omvendt skal skaftet dog heller ikke være så langt at det er i vejen. Det er altså værd at overveje hvor du skal bruge din pizzaspade inden du køber den. Hvis du bager pizza i din almindelige køkkenovn, er en kort pizzaspade at foretrække, mens du vil blive glad for en pizzaspade med ekstra langt skaft hvis du har bygget en høj pizzaovn i haven.

Håndtagets materiale

Ergonomiske køkkenredskaber er vidunderlige, og det kan være essentielt at håndtaget på din pizzaspade er af materiale der både er godt at holde på, og som heller ikke bliver varmt.

Et håndtag af træ bliver ikke let varmt, og er både robust og solidt og stort set umuligt at knække. Dog kan der opstå små splinter ved hårde vaske hvor der skrubbes.

En pizzaspade med forstærket nylon håndtag er solidt, leder ikke varme og er gode at holde på, som f eks på en Ooni pizzaspade.

Størrelse på din pizzaspade

En pizza spade kan komme i forskellige størrelser, og det er en god ide at overveje hvilken der passer til dig og det du bager.

Hvis du er glad for at lave pizzaerne store og tunge, skal du først og fremmest lede efter en pizzaspade der kan rumme den størrelse.

Bager du derimod små portionsstørrelse pizzaer, i italiensk stil med sparsomt fyld er det ikke nødvendigt med en stor pizzaspade. Gå her i stedet efter en spade der er smal og som du let kan håndtere, så dine pizzaer nemt vendes og drejes inde i din pizzaovn.

En alsidig pizzaspade

En pizzaspade har dybest set til formål at vende og dreje din pizza i ovnen samt at få den sikkert transporteret mellem ovn og bord.

Men en pizzaspade kan også bruges til andre ting. F Eks kan en pizzaspade af træ være ideel til at servere og skære den færdigbagte pizza på. ligesom det også kan se flot ud at servere oste og snacks på. Desuden kan mange pizzaspader også bruges når du bager almindeligt brød.

Hvordan vedligeholder jeg min pizzaspade?

En pizzaspade af aluminium skal vaskes og tørres godt så den ikke ruster. Selvom en pizzaspade af aluminium tåler vind og vejr, holder den alligevel længere hvis du passer godt på den.

Har du investeret i en pizzaspade af træ skal du sørge for at den tørrer korrekt efter vask.

Er den ikke udpræget beskidt, kan du nøjes med at tørre den efter med en tør klud og køre en håndfuld mel henover.

Giv træet olie

Sørg for at din pizzaspade af træ af og til smøres ind i olie så træet ikke tørrer ud og splintrer. Brug en god mineralolie og masser olien godt ind i træet.

Lad det sidde nogle timer så det trænger godt ind i træet. Du kan efterfølgende tørre overskydende olie af med lidt køkkenrulle eller et tørt viskestykke.

Tips til hjemmelavet pizza!

Sådan undgår du at din pizzadej klæber fast

Der findes ikke mange ting der er mere irriterende ved pizzabagning, end når pizzadej klæber til bordpladen, netop som du skal til at placere en flot hjemmelavet pizza i den glohede ovn.

For at undgå at lave pizzaer hvor dejen hænger fast, kan du drysse lidt majsmel under.

Med majsmel i bunden vil alle pizzaer nemt give slip i underlaget.

Sørg for at der ikke er vådt hvor du ruller dejen ud, og at din pizza spade er både ren og helt tør inden du skubber den under din pizza.

Brug en pizzasten

Hvad enten du har en rigtig pizzaovn i baghaven, eller laver pizzaer i den almindelige ovn i køkkenet, er en pizzasten en god investering. Da ovnen nemt afkøles når den åbnes, vil en pizzasten hjælpe med at holde på varmen. Stenen vil sørge for god varme i bunden af din pizza hvilket giver den perfekte sprøde skorpe vi alle ønsker på vores pizza.

FAQ

Hvilken pizzaspade er bedst i test?

I vores test har vi fundet Ooni pizzaspade som værende bedst i test. Den har et tyndt skovlblad i aluminium og et forstærket nylon håndtag. Desuden kommer Ooni pizzaspade med huller så vanddamp slipper igennem og bunden holdes sprød og lækker.

Hvad er en pizzaspade?

En pizzaspade er et rimeligt simpelt stykke værktøj, der ligner en flad spade og som bruges til at få en pizza nemt ind og ud af pizzaovnen. Med en god pizzaspade kan du servere din hjemmebagte pizza direkte fra den glohede pizzaovn og over til bordet uden nogle forhindringer på vejen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×