Proptrækker test 2022 | Se top 5 proptrækkere (skal du vælge en elektriske eller traditionel?)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Alessi Anna G. Proptrækker 7 cm 4
Bedste proptrækker med to arme

Alessi Anna G. Proptrækker 7 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Der er kun én ting der kommer imellem dig og et lækkert glas vin, og det er proppen. Og hvis du er en af dem, der flere gange har stået og skændtes med en flasken, og kæmpede dig frem til en åbning, så er det måske på tide at investere i en løsning, der gør det hele lidt lettere.

En proptrækker er et must til vinelskeren i det lille hjem. Faktisk kan man ikke leve uden. Der er mange på markedet i dag, der kan lidt af hvert og selvom du kan bruge mange penge på en gadget-vinåbner, siger alle vineksperter, at de foretrækker en enkelt traditionel løsning, uden for meget larm. Hvad dit behov er op til dig. Denne guide giver et overblik over bedste i test, fra elektriske proptrækkere til en simpel løsning.

Haws Laguiole Proptrækker

bedste proptrækker

Fordele
 • pros-icon.svg Kvalitets proptrækker
 • pros-icon.svg Håndlavet af naturligt træ
 • pros-icon.svg Funktionel og nem at bruge

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Haws Laguiole Proptrækker

Her er en af de mere populære proptrækkere. Chateau Laguiole Classic blev skabt i 1993 af Master Sommelier Guy Vialis og var den første egentlige tjener-stil Laguiole proptrækker på markedet. Siden den debuterede, har Chateau Laguiole-mærket været favoritten blandt nogle af verdens bedste sommelierer og er den dag i dag den mest solgte (og forfalskede) avancerede laguiole-proptrækker i laguiole-stil i verden.

Alle ægte Chateau Laguiole proptrækkere som denne er 100 % lavet i Frankrig. Det er den perfekte blanding mellem stil og funktion. Skruen har en 5-drejet rillet spiral for at sikre perfekt indtrængning af korken, med dens løfter designet til enkel brug.

Et klassisk oliventræ-håndtag og rustfri stål bolster supplerer hinanden for at skabe et simpelthen design. På grund af det naturlige materiale, der bruges til at fremstille håndtaget, kan mønster og finish variere fra stykke til stykke, hvilket sikrer, at hver enkel model er helt unik. Den anbefales at vaske den i hånden, så materialet holder så langt tid som muligt.

Le Creuset TM-110

Bedste luksus proptrækker

Fordele
 • pros-icon.svg Har et design der hjælper med at trække proppen
 • pros-icon.svg Høj kvalitet og en af de bedste proptrækkere på markedet
 • pros-icon.svg Føles godt i hånden

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Le Creuset

Vin er meget mere end blot en flaske. Det er en fest og gode specielle stunder. Af denne grund har Le Creuset udviklet sit udvalg af vintilbehør, som er en dynamisk kombination af kunst og praktisk.

Denne klassiske model vil glæde både professionelle og amatører. Fjern proppen til dine vine som en ekspert.

Takket være dens intelligente mekanik fjerner den korkpropper på få sekunder. Det eneste du skal gøre er at dreje håndtaget.

På grund af snekke skruen drejer man blot håndtaget i samme retning for at fjerne tilstopningen og fjerner derefter proppen. På ingen tid er vinflasken fri fra kork uden stress og alt for mange kræfter.

Dette er en klassisk selv-trækkende proptrækker, der giver et jævnt glid gennem selv de mest modstandsdygtige propper. Le Creuset har altid et tidløst design, og holder sig funktionel og et moderne design for altid. Teflonbelagt spiral hjælper til forebyggelse af kork-smulder og ikke at ødelægge proppen.

 

Peugeot Elis Touch Proptrækker

Bedste elektriske proptrækker

Fordele
 • pros-icon.svg Gør det nemt at åbne vinen
 • pros-icon.svg Hurtig åbning
 • pros-icon.svg Kan åbne alle typer propper

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Peugeot Elis Touch Proptrækker

Peugeot har designet Elis Touch, som bruger batterier og er den ultimative genopladelige elektriske proptrækker. Elis Touch kombinerer ultramoderne design og avanceret teknologi til at arbejde med alle vinflasker og propper både traditionelle og syntetiske på få sekunder.

Tryk blot ned på flaskehalsen for automatisk at fjerne proppen. Udstyret med en kraftig og støjsvag motor og en LED-indikator for batteri-niveauet er Elis Touch altid klar til at betjene. Sidst men ikke mindst kommer modellen med en folieskærer, der hjælper med at skærer folien væk rundt om vinflasker.

Pakket i en overlegen gaveæske er Elis Touch det perfekte værktøj til alle vinelskere og alle typer vinflasker. Denne vinoptrækker belyser hvor teknikalitet og innovation mødes. For at skubbe proppen ud skal du blot trykke på knappen på toppen af ​​proptrækkeren.

Batteriet oplades ved at placere det på bunden, og LED-lamperne angiver opladningsniveauet. Denne vin oplukker er lavet af højkvalitets børstet rustfrit stål, hvilket gør den til et smukt og elegant tilbehør til dit hjem.

Alessi Anna G. Proptrækker 7 cm

Bedste proptrækker med to arme

Alessi Anna G. Proptrækker 7 cm
Fordele
 • pros-icon.svg Smukt design
 • pros-icon.svg God proptrækker til forskellige vinflasker
 • pros-icon.svg Bedste basiske proptrækker

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Alessi Anna G. proptrækker

Siden virksomhedens grundlæggelse i 1921 er størstedelen af ​​Alessi-produkter blevet fremstillet ved koldbearbejdning af metaller, en tradition, der i dag holdes i live af de dygtige arbejdere på Crusinallo-fabrikken i Omegna.

Elskede Anna G. er modelleret efter designerens kæreste, designer kollegaen Anna Gili på det tidspunkt. Når hendes rasende arme er sænket, er din flaske vin afproppet! Denne proptrækker fås i 5 muntre farver, og vil bringe et smil frem på enhver. Anna er perfekt som en fantastisk gave til vinelskere.

Alessi, der er kendt for at anvende nye, sjove designs til dagligdags husholdningsartikler, er kendt for god funktionalitet og simpelt design. Proptrækkeren er lavet af forkromet zamak; drej hovedet for at indsætte skruen og sænk armene for at fjerne proppen.

Stelton Classic Proptrækker

Bedste klassiske proptrækker

Fordele
 • pros-icon.svg har et klassisk tidløst look
 • pros-icon.svg Er en del af en serien af køkkenredskaber
 • pros-icon.svg Øverste håndtag er behageligt at holde når vinen åbnes

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Stelton classic proptrækker

Som et af Danmarks mest anerkendte designbrands ved Stelton en ting eller to om lækkert design. Deres signaturstil af slanke skandinaviske former er tydelige i alle produkter og giver et moderne look til proptrækkere der bare fungerer. Til de særlige tider, til middage med venner og til ‘bare fordi’-øjeblikke, sørger Stelton for en proptrækker til alle slags flasker.

Stelton proptrækkerener designet af Peter Holmblad, og er et must-have tilbehør til ethvert køkken og hjemmebar. Den har et tidløst look og en holdbar konstruktion, der nemt trækker propperne ud af en god vin.

Flaskeåbneren er en del af Classic-linjen, der henter inspiration fra den enkle cylinderform. Det betyder, at Stelton Classic Proptrækker vil se fantastisk ud til både tilbagelænede eller mere eksklusive fester. Uanset om du skåler for en livsændrende begivenhed, til slutningen af ​​en lang dag, eller blot tager en god vin på bordet, vil denne elegante proptrækker altid klare arbejdet med flair. Proptrækkeren er lavet i rustfrit stål, og holder en livstid ud.

Guide

Sådan vælger du en proptrækker til at trække proppen til din vin

Der findes utallige varianter af vin åbnings værktøjer med vidt forskellige designs og funktionalitet. Hvilken en du vælger afhænger af, hvor meget vin du drikker (og dermed hvor ofte du sandsynligvis vil bruge den), hvor komfortabel og erfaren du er med at åbne flasker, og hvor let den er at opbevare. Der er gode muligheder for ethvert budget, uanset hvilken type proptrækker du bruger.

Materialer

Se efter holdbare materialer som rustfrit stål i stedet for plastik og en nonstick-belægning på skruen. Disse materialer gør det ikke kun lettere at tage proppen ud, men de er også nemmere at passe og gøre rent og vil holde meget længere.

Komfort

Nogle proptrækker designs kræver mere håndstyrke og fingerfærdighed, mens andre – som elektriske åbnere – er mere ergonomiske, ligger godt i hånden og kan gøre alt arbejdet for dig. Dine fysiske evner og præferencer kan hjælpe dig med at indsnævre din søgning og gør det lettere at vælge imellem de forskellige proptrækkere.

Hvor ofte og hvor du drikker vin

Dine forbrugsvaner vil påvirke, hvilken slags oplukker du kan lide, hvor mange du skal købe, og hvor meget du er villig til at bruge. For eksempel kan du købe en proptrækker til at have i din køkkenskuffe ud over en kompakt tjener nøgle til at tage med på skovtur og ferier. Nogle passer til tørre propper, andre til at åbne mange flasker ofte og nogle passer til alle propper.

Typer af proptrækkere

Vinnøgle

Også kendt som en tjenerproptrækker. Den er typisk dobbelt hængslet og indeholder en folieskærer og et håndtag på den ene side, en skrue i midten og to stykker med hak på den anden side. For at bruge den skal du åbne begge sider og sætte skruen i. Bring siden med de hakkede stykker ned lodret og skub topstykket indad for at hvile på læben af ​​flasken. Træk i håndtaget på den anden side for at få proppen halvt ud. Det ind hakkede stykke skal give tilstrækkelig løftestang. Når der er plads nok, skal du skifte til og flytte det nederste stykke med indhak til læben af ​​flasken og fortsætte med at trække i håndtaget for at fjerne proppen helt. De bruges specielt på restauranter, da de giver et bedre look til serveringen.

Vingeproptrækker

En vinåbner med en vinge på hver side og et top håndtag, der er forbundet med en skrue i midten. Indsæt skruen og drej håndtaget for at skubbe skruen dybere. Mens du skubber skruen ind, skal vingerne på hver side løfte sig. Når skruen er dyb nok, skal du holde og trykke de ydre vinger ned for at fjerne proppen. Denne proptrækker kræver mindre styrke og kan bruges til forskellige varer.

Arm proptrækker

En vinåbner med håndtaget på den ene side. For at bruge den skal du indsætte skruen, derefter klemmer man bunden af ​​åbneren og trækker håndtaget opad for at fjerne proppen.

Elektriske proptrækkere

Elektriske proptrækker tager gætværket ud af at åbne en pænere flaske vin. Hvis du er en samler, eller du forærer en vinsamler, er en dyrere, men pålidelig elektrisk vinåbner den bedste mulighed. Mens elektriske proptrækkere kræver en opladning, er et simpelt tryk på en knap alt, der kræves fysisk for at fjerne proppen til en pænere flaske, du har sparet. Dette er en proptrækker der ikke kræver mange kræfter eller risikerer at ødelægge proppen.

Rengøring

Vedligeholdelse af proptrækker er forskelligt fra model til model. De fleste kommer med en vejledning omkring rengøring. Oftest er rustfrit stål lettest at rengøre, da de kan komme i opvaskemaskinen, men hvis man ønsker sig en god proptrækker, der kommer fra et specielt brand, skal man tjekke på manualen inden man vasker den. Træ er ikke en god ting at vaske andet end i hånden. De bedste proptrækkere skal vaskes i hånden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×