Rejse Elkedel (2022) → Se de 2 bedste modeller i test

1
Wilfa TK-1000

Wilfa er kendt for at producere gode og billige køkkenapparater til hjemmet, og derfor har de også lavet en rejse elkedel, som du kan tage med over alt. Den er praktisk, vejer ikke særlig meget og så medfølger der et helt kit med, så du kan drikke din te eller kop uanset hvor du er. Derfor skal du vælge Wilfa TK-1000 Denne rejse elkedel fra Wilfa har en rigtig god størrelse - både rent kapacitetsmæssigt,…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Wilfa TK-1000 249 DKK Punkt1
Schou rejse elkedel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Elsker du at rejse, men kan du ikke undvære din elskede kop kaffe eller te? Så er en rejse elkedel en god løsning for dig, fordi den hverken fylder eller vejer særlig meget. I denne artikel sammenligner vi to forskellige modeller, så du kan finde den rejse elkedel, der passer bedst til dig og dine rejser.

De bedste rejse elkedler i 2021:

Wilfa TK-1000 – Bedste rejse elkedel

Wilfa er kendt for at producere gode og billige køkkenapparater til hjemmet, og derfor har de også lavet en rejse elkedel, som du kan tage med over alt. Den er praktisk, vejer ikke særlig meget og så medfølger der et helt kit med, så du kan drikke din te eller kop uanset hvor du er.

Derfor skal du vælge Wilfa TK-1000

Denne rejse elkedel fra Wilfa har en rigtig god størrelse – både rent kapacitetsmæssigt, men også når den skal ned i kufferten. Der er plads til 0,5 liter i elkedel, hvilket svarer til to store kopper kaffe.

Du kan tage den med dig overalt, da den kan regulere spændingen mellem 120 og 230 volt.

På normale elkedler, er der en base og en kande. For at gøre denne rejse elkedel så lille og funktionel som muligt, at disse to ikke skilt af. Det skjulte varmelegeme gør, at elkedlen er nem at rengøre og så sikrer det også elkedlen mod overophedning.

Wilfa har tænkt over detaljerne, og leverer elkedlen i en lille rejsetasken. Der medfølger nemlig 2 kopper, en beholder og to rørepinde. Det kan alt sammen pakkes fint sammen inden i selve elkedlen, hvilket gør det nemt at rejse med det hele. I beholderen kan du evt. opbevare sukker, kaffe eller te poser.

I håndtaget sidder der en kontrollampe, så du ved hvornår vandet er kogt op. Elkedlen har 1000 watt, så den er effektivt, og vandet bliver hurtigt kogt op. En stor del af elkedlen er lavet af rustfrit stål og resten er plast.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1000 watt
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Materiale: Aluminium
Det kan vi lide:
 • Mulighed for regulering mellem 120 og 230 volt
 • Medfølger en rejsetaske, to kopper, en beholder og rørepinde
 • Effekt på 1000 watt

Schou rejse elkedel – Billig rejse elkedel

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Her er endnu et godt eksempel på en rejse elkedel, men den er i stedet hvid og lavet i plastik. Den er let, så du kan nemt få den med i kufferten. Prisen er fornuftigt, og det samme gælder kvaliteten.

Derfor skal du vælge Schou rejse elkedel

Rejse elkedlen fra Schou er enkel i designet. På håndtaget sidder knappen, som du trykker på, for at få den til at koge. Den har en kapacitet på 0,5 liter, hvilket er den normale størrelse for en rejse elkedel. Du kan nemt se, hvor meget du har fyldt i elkedlen, da du kan se igennem den hvide plastik.

Du kan nemt have den med i kufferten, da den ikke fylder særlig meget, og så har du også mulighed for at regulere denne elkedel mellem 110 og 220 volt, hvilket giver en stor frihed ift hvor i verden i befinder jer.

Den bruger mellem 550 og 650 watt, hvilket er en smule mindre end rejse elkedlen fra Wilfa, som havde en effekt på 1000 watt. Det betyder, at denne elkedel ikke bruger lige så meget strøm, men den koger muligvis vandet en smule langsommere.

Desuden medfølger der 2 krus med hank, så du kan få et godt greb rundt om koppen – selv når der er varmt vand i koppen. De to krus, kan placeres ned i elkedlen, når du skal transportere elkedlen.

Når vandet er kogt op, så lyser en lampe, der sidder i fronten af kanden.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 550/650 watt
 • Kapacitet: 0,5 liter
 • Materiale: Plastik
Det kan vi lide:
 • Mulighed for regulering mellem 110 og 220 volt
 • Der medfølger 2 krus med hank

Sådan vælger du den bedste rejse elkedel til dig

Der er faktisk ikke det største udvalg af rejse elkedler, men derfor er det vigtigt, at vælge den model, som passer bedst til netop din rejse – og alle dine kommende rejser. Du kan med fordel vælge en rejse elkedel, som holder i mange år, og som er lavet af et godt materiale. Jeg har samlet nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, når du vælger din næste elkedel.

Størrelsen på elkedlen

En rejse elkedel er god til at have med i campingvognen, til bilferien eller ned i kufferten, hvis du ønsker te eller kaffe, som det første om morgen. Størrelsen har stor betydning, da den endelig ikke må være for stor når du skal rejse med den. Samtidig skal den heller ikke være for lille. Begge rejse elkedlerne har en kapacitet på 0,5 liter, hvilket er en passende størrelse.

Effekten

En normal elkedel, som har en kapacitet på ca. 1,5 liter, skal bruge over 2000 watt, for at koge vandet hurtigt og effektivt, men en rejse elkedel er meget mindre. Under 1000 watt er nok for en rejse elkedel, som koger vandet effektivt.

Medfølgende tilbehør

Når du skal ud og finde din næste rejse elkedel, skal du huske at undersøge hvad slags tilbehør der medfølger. Der medfølger nemlig typisk lidt tilbehør såsom kopper, og nogle producenter har også lavet smarte beholdere, rørepinde og en smart lille rejsetaske, som pakker det hele sammen.

Vedligeholdelse af din rejse elkedel

Da man ikke bruger en rejse elkedel lige så ofte som den der står i køkkenet, så skal den heller ikke vedligeholdes lige så ofte. Normale elkedler har normalt et afkalkningsfilter, og man anbefaler, at elkedler normalt skal afkalkes hver anden uge. Det er ikke helt det samme for rejse elkedler, da de bliver brugt mindre.

Det er utrolig vigtigt, at du tømmer elkedlen for vand når du ikke bruger den, da kalk nemt kan dannes, hvis vandet bare står stille i elkedlen i lang tid. I forhold til afkalkning af en rejse elkedel, så kommer det meget an på, hvor ofte du bruger den og i hvor lang tid af gangen.

Hold øje med det selv, og når du kan se, at der er begyndt at samle sig kalk, så skal den afkalkes. Det kan gøres på mange måder. Du kan hælde lidt eddike i og resten vand, og så lade det koge op i noget tid. Derefter skal elkedlen skylles og koges op med vand et par gange til den ikke længere lugter af eddike. Det er ikke alle producenter, der anbefaler, at man afkalker deres elkedel med eddike, men det kan du hurtigt læse i brugsanvisningen.

Leder du efter en normal elkedel?

Hvis du er på udkig efter en helt standard elkedel til dit hjem, så bør du tage et kig på vores store elkedel test, hvor vi gennemgår 10 forskellige elkedler. Vi kigger på, hvordan elkedlerne har klaret sig i andre test, deres funktioner og hvor hurtigt de koger.

Rejse elkedel tilbud

Du kan selvfølgelig godt finde nogle rejse elkedler på tilbud, men generelt koster de ikke særlig meget. Du kan godt få en god rejse elkedel for omkring 200 kr., som du kan tage med dig over alt.

FAQ

Hvilken rejse elkedel skal jeg vælge?

Wilfa TK-1000 er et rigtig godt bud på en god og fleksibel rejse elkedel, da den er lavet af en god kvalitet, og så medfølger der en lille rejsetaske. I tasken kan elkedlen være, to krus, en beholder og nogle rørepinde, men læs mere om den rejse elkedel og de andre i artiklen.

Medfølger der kopper i en rejse elkedel?

Der medfølger typisk to krus med når du køber en rejse elkedel. De fleste rejse elkedler er lavet praktisk og pladsbesparende, så de kan opbevares nede i selve kanden. Læs mere om, hvad der ellers kan medfølge i en rejse elkedel.

Hvornår er det smart at vælge en rejse elkedel?

Hvis du elsker at rejse eller tage på ferie i campingvognen, teltet eller noget helt tredje, så er en rejse elkedel praktisk. Med en rejse elkedel kan du nemt lave te og kaffe som du selv ønsker. Der fines intet bedre end at vågne og drikke en kop kaffe eller te i sengen.