Sådan finder du den perfekte kontorstol til dig

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

En kontorstol skal være komfortabel og rar for dig at sidde på hele dagen, mens du er på arbejde. Kontorstole er ikke bare almindelige stole, men derimod er det stole, der kan yde en stor komfort og støtte for dig. På denne måde vil du ikke udvikle rygproblemer på sigt. Hvis du vil have en ordentlig kontorstol til dit kontor eller hjemmekontor, så kan du ikke bare vælge den første og mest billige. Det kræver lidt research fra din side. Vi har skrevet mere om, hvordan du finder en god kontorstol i denne artikel.

God støtte og komfort

Når du skal finde den perfekte kontorstol til dig, er der et par vigtige ting, du skal huske på. For det første skal du tænke på, hvordan du vil bruge stolen. Hvis du kommer til at tilbringe det meste af din tid siddende i kontorstolen, skal du sørge for, at den er komfortabel og støtter dig. Du sidder nok et sted mellem 6-8 timer i din stol, og derfor skal du have god støtte i ryggen og i dit bagparti. Du kan også overveje funktioner som højdejustering og lændestøtte. Der er en masse forskellige stole at vælge imellem og du skal endelig ikke gå ned i pris. Det kan føre til, at du får en meget dårlig stol at sidde i.

Gode funktioner i din kontorstol

Nu hvor du har fundet ud af, hvilken type kontorstol der passer bedst til dit behov, er det tid til at overveje, hvilke funktioner du har brug for. Der findes så mange forskellige stole med mange muligheder, og i disse dage findes de i alle former og størrelser. Nogle gange kan små justeringer gøre en stor forskel på, hvor behagelig din nye stol vil være. Du kan selv vælge, hvilke funktioner du vil have – men vi anbefaler, at du vælger et kontor på rullende hjul. Det er perfekt, så du ikke altid skal rejse dig op og hente noget, der er tæt på dig. Dog skal du passe på det gulv, du ruller rundt på. Du skal også sørge for at finde en stol med god justerbar højde. Hvis du er meget høj, så er det vigtigt, du finder en god siddestilling, imens du sidder og arbejder.

Prøv flere stole

Du skal sørge for at afprøve flere forskellige stole, når du skal i gang med at lede efter en kontorstol. Hvis du vælger den stol, der ser pæn ud i butikken, kan det være, at du sidder i en meget ubehagelig og dårligt fremstillet stol. Der findes forskellige stole til forskellige formål, og dit vigtigste mål er at finde ud af, hvilken stol der passer bedst til dig. Prøv en masse forskellige og se, hvad der føles mest behageligt for dig. Du kan f.eks. overveje en ergonomisk kontorstol, som er speciallavet til at kunne give dg støtte hele dagen, mens du er på arbejde. Du kan læse mere om hvilken ergonomisk stol, du skal vælge på Primabolig.dk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×