Selvrensende Ovn (Bedste I Test 2022) → Se de 6 bedste!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

5
Selvrensende ovn med energieffektiv varmluft

AEG BPB331021M

SMEG SFP6925NPZE1 6
Selvrensende ovn til en mindre familie

SMEG SFP6925NPZE1

Bosch HRG675BS1S 7
Selvrensende ovn med lynopvarmning

Bosch HRG675BS1S

VOSS IEP770RF 8
Selvrensendeovn der er velegnet til julemiddagen

VOSS IEP770RF

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du overvejet at investere i en selvrensende ovn, der rengøre sig selv? Det er smart og tidsbesparende i en travl hverdag. Du kan bruge den tid du ellers ville have brugt på rengøring til at tage dig af de mange andre ting du skal nå i hverdagen – fx. madlavning, arbejde, hundeluftning osv. Men det kan være svært navigere i de mange selvrensende ovne og de forskellige typer af selvrensende ovne på markedet. Det kan blive uoverskueligt at danne sig et overblik og vælge den bedste selvrensende ovn for dig. Derfor har vi testet de 6 bedste selvrensende ovne og lavet guidelines for dig, så du kan vælge den bedste ovn til dig. 

Bosch HBG672BS1

Bedste selvrensende ovn

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Miljøvenlig ovn, der skåner dig for store udsving på elregningen
 • pros-icon.svg Med 8 forskellige ovnfunktioner og 10 bage -og madlavningsprogrammer
 • pros-icon.svg Med Softclose-funktion

Detaljeret gennemgang

Bosch er global markedsleder indenfor elektriske værktøjer og tilbehør. De udvikler deres produkter med fokus på at øge menneskers livskvalitet og bevare naturens ressourcer. Med denne selvrensende ovn får du en ovn, der både er miljøvenlig og multifunktionel

Derfor skal du vælge Bosch HBG672BS1 (Rustfrit)

Søger du en selvrensende ovn, der skåner naturlige ressourcer og samtidig giver dig en bred vifte af smarte funktioner? Så har du fundet den perfekte selvrensende ovn for dig. Denne selvrensende ovn er energivenlig og dermed en miljøvenlig ovn. Den er udstyret med energiklasse A+, der skåner miljøet og samtidig skåner dig for store udsving på elregningen. Ovnen er designet i rustfrit stål og kan rumme hele 71 liter. Den gode plads åbner muligheder for eksperimenter og kreative udfoldelser i køkkenet.

Når du laver mad kan du vælge imellem 8 forskellige funktioner, hvor der eksempelvis er 4D-varmluft, pizza funktion, optøning mm. Ved hjælp af 4D varmluft kan du lave mad på flere niveauer. Den innovative teknologi gør, at varmen fordeles perfekt i ovnen, så du får nøjagtigt det resultat, som du ønsker. Der er også 10 forudindstillede automatiske bage -og madlavningsprogrammer der køre på AutoPilot. Dette hjælper dig til at lykkedes med både gamle og nye retter i køkkenet.

Ovnen er udstyret med pyrolytisk selvrens, der gør det let for dig at holde din ovn ren og pæn. Du skal blot starte programmet, så sørger for at brænde snavs og madrester ved 500 grader. Snavs og madrester bliver til sort kul, som du let kan tørre af med en klud. Du behøver derfor ikke bruge rengøringsmidler og du spare en masse tid, som du i stedet kan bruge på madlavning.

Ovnen betjenes let med touch control og en kontrolring. Den er udstyret med en smart softclose-funktion, der forhindrer ovnen i at smække ved hjælp af den intelligente dæmpning mekanisme. Med ovnen følger der en stegerist og en universalpande.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: Pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • Farve: rustfrit stål

Siemens HR675GBS1S

Selvrensende ovn der giver perfekte resultater

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Med vanddamp funktion
 • pros-icon.svg Fastholder smagen og næringsstofferne i dine retter
 • pros-icon.svg Med automatiske CookControl programmer

Detaljeret gennemgang

Denne selvrensende ovn er fra Siemens, der foretager global innovation inden for elektriske og automatiske produkter. Med denne selvrensende ovn fra Siemens får du masser af ovnrum og en smart vanddamp funktion.

Derfor skal du vælge Siemens HR675GBS1S (Rustfrit)

Denne selvrensende ovn er for dig, der ønsker god plads med mulighed for at prøve forskellige retter af og samtidig få flere smarte funktioner med. Siemens HR675GBS1S er for dig, der har brug for en ekstra stor ovn. Det store ovnrum giver frihed til at tilberede store portioner af mad af gangen.

En af de mange fordele ved denne ovn er dens vanddamp funktion, der bruger vanddamp til at forberede dine retter i ovnen. Dette gør at smagen og næringsstofferne i dine madretter bliver fastholdt, når maden varmes op. Funktionen er nyttig til at give brødet en sprød skorpe eller til at gøre stegen ekstra saftig, da fugten på madens overflade fordamper ved funktionen. Vanddamp funktionen giver dine retter et perfekt resultat.

Derudover har denne selvrensende ovn 4D-varmluft funktion, der sørger for at fordele varmen perfekt i ovnen. Desuden er den udstyret med CookControl programmer, der helt automatisk levere gode retter. Du skal blot sætte din ret i ovnen, angive vægten og udvælge et af de mange programmer. Du vil 100% perfekte resultater uanset om det er steg, kød eller fisk.

Siemens HR675GBS1S er med pyrolytisk selvrens, hvor madrester og snavs brændes på 500 grader. Bagefter kan du hurtigt tørre ovnen af for den sorte aske med en klud. Det gør det let for dig at holde din ovn ren og pæn. Og så kan du koncentrere dig om din madlavning og eksperimentere med nye retter i stedet for at finde rengørings grejet frem og gå i krig med en snavset ovn.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: Pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • Farve: rustfrit stål/krom

MIELE H7160BPCLSTNER

Ekstra stor selvrensende ovn

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra stort ovnrum
 • pros-icon.svg Med 10 madlavning funktioner og 25 automatiske programmer
 • pros-icon.svg Med teleskopudtræk

Detaljeret gennemgang

Her er en selvrensende ovn med ekstra stor ovn plads, så du kan lave store portioner og masser af eksperimenter. Ovnen er fra det tyske familieejede brand Miele, der producere et bredt sortiment af teknologiske produkter til hjemmet.

Derfor skal du vælge MIELE H7160BPCLSTNER

Har du brug for ekstra stor ovn til når der skal forberedes middage og diverse? Så kunne denne selvrensende ovn fra Miele meget vel være en ovn for dig. Den har ovnrum på hele 76 liter, så der er god plads til at lave store portioner af gangen og giver mulighed for at afprøve kreative kreationer i køkkenet.

Ovnen har 10 madlavning funktioner og 25 automatiske programmer, der gør det muligt at forberede mange forskellige fødevarer og retter, hvor resultatet bliver helt perfekt. Derudover er ovnen udstyret med teleskopudtræk, der gør det nemt og ubesværet at tage maden ud og ind af ovnen.

Når du er færdig med at bruge ovnen rengøre den sig selv ved hjælp af pyrolyse program, der brænder stænk og fedt til sort aske på en høj temperatur. Når programmet er færdig behøver du blot at tørre asken væk med en klud. Du spare dermed masser af tid på rengøring, som du kan på madlavningen og andre ting i en travl hverdag.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: Pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 76 liter
 • Farve: rustfrit stål

Electrolux COB100W

Familievenlig selvrensende ovn

Fordele
 • pros-icon.svg Med XL bageplade
 • pros-icon.svg Med SurroundCook teknologi
 • pros-icon.svg Udstyret med børnesikring

Detaljeret gennemgang

Her har vi en stor familievenlig ovn fra Electrolux.  Electrolux er en global markedsleder inden for hårde hvidevarer til køkken og vasketøj. Deres produkter er innovative og de er udviklede til at gøre du og familiens hverdag nemmere.

Derfor skal du vælge Electrolux COB100W

Skal din selvrensende ovn være familievenlig? Så anbefaler vi denne selvrensende ovn fra Electrolux. Den har et ovnrum på hele 72 liter, så du har god plads til at lave store portioner og eksperimentere med din madlavning. Ovnen gør det let at klare sig gennem store familie middage og arrangementer. Den har en XL bageplade, der er 20% større en aldre bageplader, så du kan have god plads til bageri af alle slag i ovnen.

Ovnen er udstyret med SourroundCook, der giver dine retter og kreationer perfekte resultater med præcis varmefordeling. Det gælder både for chokolade, steg eller et brød. Ovnens blæser teknologi gør, at dine madretter lever op til dine forventninger hver gang du laver mad eller bager.

Ovnen har børnesikring på ovnlågen, hvilket gør ovnen sikker for en familie med små børn, der har svært ved at holde deres fingre fra ovnen. Slå børnelåsen til og ovnen låser. Når ovnlågen skal åbnes, trykker du børnesikringen ind med den ene hånd, samtidig med at du åbner lågen med den anden hånd.

Ovnen renser sig selv ved dampning. Den har dog rengøringsvenlige ovenlåge, der kan skilles ad uden brug af værktøj. Dette gør rengøringen ektra nem

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: damprengøring
 • Ovnkapacitet: 72 liter
 • Farve: Hvid

AEG BPB331021M

Selvrensende ovn med energieffektiv varmluft

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til et større hjem
 • pros-icon.svg Med energieffektiv varmluft
 • pros-icon.svg Med SourroundCook

Detaljeret gennemgang

Denne store ovn er energieffektiv og super god til en stor familie. Den er fra brandet AEG, der er et tysk elektronik brand. De er internationale og producere hvidevarer til et bredt udvalg af lande verden over.

Derfor skal du vælge AEG BPB331021M

Dette er endnu en stor ovn med god kapacitet. Det gør den særligt velegnet til større familier på +5 personer. Ovnen har et ovnrum på hele 72 liter, der gør at den også er praktisk, hvis der skulle komme uventede gæster til middag. Ovnen har derudover en XL bageplade, der gør den 20% større end andre ovne. Det betyder at du kan bage større og lækre portioner i denne ovn.

Ovnen er med Hot Air energieffektiv tilberedning af maden. Hot Air systemet for den varme luft til at cirkulere jævnt i hele ovnrummet. Det betyder at temperaturen kan reduceres ned til 20%, hvilket gør at du kan spare både tid og energi med denne ovn. Den er også udstyret med Surround Cook teknologi, der giver sprøde og gyldne skorpe på alt fra en steg til en kage. Dette er en blæsefunktion, der sikrer dig perfekte resultater hver gang.

AEG BPB331021M er med pyrolyse program, der brænder madrester og fedt, så ovnen blot efterlades med et fint lag af sort kuld. Det kan let tørres væk med en klud, så du spare masser af tid med dette selvrensende program.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 72 liter
 • Farve: Rustfrit stål

SMEG SFP6925NPZE1

Selvrensende ovn til en mindre familie

SMEG SFP6925NPZE1
Fordele
 • pros-icon.svg Ovnrum på 65 liter
 • pros-icon.svg Velegnet til mindre/normale familier
 • pros-icon.svg Med teleskopudtræk

Detaljeret gennemgang

SMEG er et italiensk brand, der specialiserer sig i automatiske produkter til hjemmet. Denne ovn er en anelse mindre end de andre ovne i denne test. Den har et ovnrum på 65 liter og er derfor mere egnet til en familie på 3-4 stykker frem for 5+

Derfor skal du vælge SMEG SFP6925NPZE1

Denne ovn er perfekt for en mindre eller gennemsnitlig familie med 3-4 personer. Med et ovnrum på de 65 liter er den mere velegnet til portioner til under de 5+ personer, som de andre ovne i denne test er velegnede til. Størrelsen på ovnrummet gør ovnen velegnet til langt de fleste køkkener.

Ovnen er med medfølgende teleskopudtræk, der sikrer at du ubesværet kan få din mad ind og ud af ovnen. Og så slipper du for at gøre rent efter madlavningen takket være ovnens smarte pyrolyseprogram, der brænder alle madrester væk, så du blot behøver at tørre aske væk med en klud.

 • Type af selvrens: pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 65 liter
 • Farve: Sort

Bosch HRG675BS1S

Selvrensende ovn med lynopvarmning

Bosch HRG675BS1S
Fordele
 • pros-icon.svg Med indbygget dampfunktion
 • pros-icon.svg Med lynopvarmning
 • pros-icon.svg Udstyret med SoftClose funktion

Detaljeret gennemgang

Her har vi endnu en pragtfuld selvrensende ovn fra Bosch, der gang på gang levere innovative og miljøvenlige produkter. Denne ovn har flere smarte funktioner, der gør din madlavning helt perfekt og din hverdag langt nemmere.

Derfor skal du vælge Bosch HRG675BS1S

Vil du gerne have en ekstra stor ovn, der sørger for at holde på smags og næringsstofferne i dine retter? Så behøver du ikke at lede meget længere. Denne selvrensende ovn fra Bosch har et stort ovnrum på 71 liter, hvilket giver dig frihed til at prøve nye retter af i køkkenet og lave ekstra store portioner, når familien samles til middage og fester.

Ovnen er med indbygget dampfunktion, der er blevet udbredt, fordi det hjælper til at holde på smagen og næringsstofferne i dine retter. Funktionen er kaldt AddedSteam du kan være sikker på, at dine resultater bliver perfekte med denne funktion, uanset om du kombinerer med andre funktioner som genopvarmning eller hævning.

Du slipper for at gøre rent efter madlavningen, da ovnen er udstyret med pyrolyse program, der sørger for at madrester og snavs brændes ved en høj temperatur. Du behøver blot at tørre asken væk med en klud bagefter. Det giver plads til at fokusere på madlavningen frem for rengøringen.

Ovnen er udstyret med lynopvarmning, der gør at din mad kan varmes ekstra hurtigt op i ovnen, uden at der bruges mere energi. Ovenen kan varmes op på 175 grader på bare 5 minutter. Desuden er ovnen med SoftClose funktion, der gør at ovnene ikke smækker ved hjælp af dæmpningsmekanisme. Ovnlågen åbner og lukker dæmpet med denne smarte funktion.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: pyrolyse
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • Farve: Rustfrit stål

VOSS IEP770RF

Selvrensendeovn der er velegnet til julemiddagen

VOSS IEP770RF
Fordele
 • pros-icon.svg Bruger vanddamp
 • pros-icon.svg Med SteamBake og PlusSteam funktioner
 • pros-icon.svg Med indbygget madlavningstermometer

Detaljeret gennemgang

VOSS er et brand med fokus på producere produkter, der støtter både kundernes hjem og deres familier. Deres service til hver enkelte kunde er vigtig for dem. Denne selvrensende ovn er flot og multifunktionel.

Derfor skal du vælge VOSS IEP770RF

Vil du gerne være kunne forberede årets julemiddag eller andre sammenkomster med mange gæster? Så er denne ovn et oplagt valg for dig. Den flotte multi funktionelle ovn har et stort ovnrum, så du ikke skal begrænse størrelsen på portioner eller mængden af gæster du inviterer.

En af de mange fordele ved denne ovn er at den bruger vanddamp til at forberede maden. Det sikre en sprød skorpe og en blød kerne, hvis du bager brød. Men dette gælder for alle madretter. Med funktionen SteamBake kan du hæve helt, så dit bagværk bliver blødt og lækkert indeni. Når du benytter denne funktion vil dit bagværk på flotte og glansfulde skorper. Funktionen er også god til kylling eller steg, der vil få sprøde og gyldne skorper. PlusSteam funktionen forbedrer dit bagværk, så resultaterne bliver som de skal være hver gang du bager.

Du kan holde et godt overblik over maden i ovnen ved hjælp af det indbyggede madlavningstermometer. Ved hjælp af simpel betjening kan du indstille timer og kernetemperatur på det smarte madlavningstermometer.

Den katalytiske belægning på ovnens inderside betyder at madrester og stænk bliver nedbrudt helt automatisk ved en temperatur på over 200 grader. Det er en stor hjælp, når det kommer til rengøring. Du får derfor meget mere tid til at eksperimentere i køkkenet og lave alt det sjove istedet.

Produktdetaljer:

 • Type af selvrens: Katalyse
 • Ovnkapacitet: 71 liter
 • Farve: Rustfrit stål

Guide

 

Sådan vælger du den bedste selvrensende ovn

En selvrensende ovn kan fås i flere forskellige typer og med mange forskellige funktioner. Der er derfor nogle punkter som der er vigtige at være opmærksom på, når du vælger en selvrensende ovn.

Ovnrum

Det er en god ide at gøre sig nogle tanker om, hvilken størrelse af ovn man ønsker, før man går ud og køber en. De fleste ovne med selvrensende funktion er store ovne på mindst 71 liter, hvor der er rigeligt med plads til at lave store portioner til familiemiddage og andre arrangementer. Med det er muligt at få ekstra store ovne til de helt store eksperimenter eller bage dage med hele familien. I denne test har vi præsenteret en ekstra stor ovn, der er for de familier, der gerne vil have rigeligt med plads til at lave mad og bage i køkkenet.

Energibesparende ovn?

Det er fornuftigt at tænke over om man gerne vil have en energibesparende ovn. Med en energibesparende ovn undgår du ikke bare store udsving på elregningen, du gør også noget godt for miljøet. En energibesparende ovn er et grønt valg og samtidig kan du få flere ovne, der levere perfekte resultater hver gang samtidig med, at de skåner miljøet.

Funktioner og programmer

Det er en god ide at overveje, hvilke funktioner og programmer du og din familie ønsker og har brug for i jeres nye ovn. På den måde kan i finde frem til, hvilken ovn der rummer de kvaliteter i søger. Eller hvilken ovn, der måske har funktioner, der er unødige for din familie.

Madlavningstermometer

For nogle er det eksempelvis en stor hjælp med et madlavningstermometer, der gør det muligt for dig at måle kernetemperaturen under madlavningen. Nogle ovne med denne funktion er i stand til at slukke automatisk, når den rette temperatur er nået.

 

SoftClose funktion

For andre vil det gøre en stor forskel med en SoftClose funktion, så ovnen ikke smækker, men har dæmpere, der for ovnen til at lukke på en behagelig måde. Det er langt mere behageligt, end når din ovn lukker i med et smæld, hvis du ikke er forsigtig.

Programmer

En selvrensende ovn kan fås med mange forskellige programmer, der sørger for andet end blot at rense. Dette er programmer, der sørger for at særlige retter og teknikker bliver udført perfekt, så du og din familie får et sikkert resultat hver gang. Det kan blandt andet være pizzafunktion eller en særlig funktion til når du bager kage, som kan gavne dig og/eller din familie særligt.

Børnesikring?

Hvis du har yngre børn anbefaler vi, at du vælger en selvrensende ovn med børnesikring. Med børnesikring af ovnlågen, sikrer du at de små pilfingre ikke kommer til at brænde sig, hvis de begiver sig ud i køkkenet og får øje på noget spændende. Det er familievenligt valg, som gør det lettere og mere sikkert at inkludere dine børn i madlavningen og andet i køkkenet.

Hvilke typer af selvrensende ovn findes der?

En selvrensende ovn efterlader dig med meget lidt arbejde. Du kan læne dig tilbage eller tage dig bedre tid til madlavning og de mange andre ting, der er at tage sig til i løbet af en travl hverdag. Med en selvrensende ovn kan du ved hjælp af smarte programmer komme udenom at skulle finde rengørings grejet frem og bruge lang tid på at rense ovnen. Der er tre forskellige typer af selvrensende ovne. Nedenfor kan du få et overblik over, hvordan hver en form for selvrensende ovn fungerer.

Pyrolyse

Ved et pyrolyseprogram brændes madvarer og snavs fra bagning, stegning eller grillning. Funktionen varmer ovnen op på 500 grader. Derfor efterlades der blot et fint askelag, der let kan tørres væk med en klud. Det smarte program gør dermed rengøringen hurtig og let, fordi ovnen selv kan foretage en grundig rengøring af ovnrummet.

Damprengøring

Ved damprengøring bruges der vanddamp til at rengøre ovnen. Programmet kræver en vandfyldt bradepande til at løsne fedt og madrester fra ovnens inderside ved hjælp af vanddamp. Dette gøre det lettere for dig at rengøre din ovn.

Katalyse

Ved en katalytisk belægning nedbrydes madrester, fedt og stænk på indersiden af ovnrummet helt automatisk, når ovnen tændes på mere en 200 grader. Dette gør rengøringen af ovnen langt nemmere.

Indbygningsovne

Vil du gerne have en indbygningsovn? Det kan være svært at finde den rette, da der er så mange forskellige indbygningsovne med mange forskellige funktioner. Vi har gjort det lettere for dig at finde den rette ovn med vores store artikel om indbygningsovne, hvor hele 10 ovne testes. Hvis du gerne vil vide mere så læs med her; https://bedsteitest.dk/indbygningsovn-test/ -Og find den rigtige ovn for dig og din familie.

FAQ

Det kan være svært at navigere i alle de forskellige selvrensende ovne og deres funktioner. Derfor besvarer vi i dette afsnit ofte stillede spørgsmål om selvrensende ovne.

Hvilken selvrensende ovn er bedst?

På baggrund af vores undersøgelse af de 6 bedste selvrensende ovne, har vi udvalgt Bosch HBG672BS1 til bedst i test. Det er dog slet ikke sikkert, at dette er den bedste ovn for dig. Læs hele artiklen for at finde den bedste for dig.

Hvilken form for selvrensende program er det bedste?

Der er ikke et af programmerne der som sådan er bedre end andre. Det er op til dig at afgøre, hvilket program der passer bedst til jeres behov. Fælles for alle programmer er, at de gør rengøringen nemmere og hurtigere.

Er det nødigt med en selvrensende ovn?

For de fleste familier vil det være en stor hjælp med en selvrensende ovn. Hvis i gerne vil spare tid og kunne give alt fokus til madlavningen, så er det perfekt med en selvrensende ovn. De fleste kommer også med mange andre smarte funktioner til en travl familie.

Kan jeg lade helt være med at gøre ovnrummet rent?

Nej, du kan ikke undlade rengøringen fuldstændigt. Dog kan behøver du blot bruge en klud og ikke andet grej. Rengøringen bliver langt nemmere og hurtigere, når du har en ovn med selvrensende program.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×