Siemens opvaskemaskine test (2022) → STOR guide

1
Siemens SN436S05IS

Her er en stabil og god opvaskemaskine med mange funktioner og energiklassen i top, så er dette en rigtig god allround opvaskemaskine. Der er plads til 13 kuverter i denne opvaskemaskine, hvilket er rimelig standard mål, og passer perfekt til en familie på 13 eller til dig, som elsker at lave mad og have gæster på besøg. Derfor skal du vælge Siemens SN436S05IS  Maskinen har 6 programmer i alt; Intensiv 70°C, Auto 45-65°C, Øko 50°C,…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Siemens SN436S05IS
Siemens SN436W01AS
Siemens SX736X99FE
Siemens SN478S16TS iQ700

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Siemens er et anerkendt navn i hvidevarebranchen, og de er kendt for at levere god kvalitet. De er hele tiden innovative og forsker i hvad der er det næste skridt indenfor deres branche. Derfor har jeg valgt 4 forskellige modeller, hvor nogle er mere innovative og smartere end andre, så du kan vælge den maskine, der passer bedst til dit køkken ift. funktion, kvalitet og pris.

Siemens SN436S05IS – Bedste opvaskemaskine

Her er en stabil og god opvaskemaskine med mange funktioner og energiklassen i top, så er dette en rigtig god allround opvaskemaskine. Der er plads til 13 kuverter i denne opvaskemaskine, hvilket er rimelig standard mål, og passer perfekt til en familie på 13 eller til dig, som elsker at lave mad og have gæster på besøg.

Derfor skal du vælge Siemens SN436S05IS 

Maskinen har 6 programmer i alt; Intensiv 70°C, Auto 45-65°C, Øko 50°C, Glas 40°C, 1 time 65°C, Forskyl. Desuden har maskinen også yderligere funktioner; varioSpeed Plus, intensiveZone, hygiejnePlus og doseringsassistent. 

Opvaskemaskinen er fyldt med en masse gode funktioner, som gør opvasken nemmere for dig, men der er også nogle helt simple ting, som vil hjælpe dig i hverdagen. Det er f.eks. den justerbare overkurv, så hvis du har store gryder og pander, der skal vaskes i underkurven, kan du nemt justere overkurven i 3 højder – også selvom kurven er fyldt. 

Kurvene er også fleksible, da du kan tage tallerkenstøtterne op og ned, alt efter hvad der skal gøres rent. 

Der er også en doseringsassistent, som opløser opvasketabsen, og fordeler den regelmæssigt i hele maskinen, så du får et rent resultat. 

6 gode programmer og vigtigt funktioner

Auto-programmet klarer nemt opvasken for dig, da den selv kan justere temperaturen og vandindholdet alt efter hvor snavset opvasken er. Der sidder en sensor i maskinen, som vurderer, hvor snavset vandet er, og samtidig kontrollerer hvornår og hvor meget rent vand, der skal indsættes til opvasken. Det sikrer, at maskinen leverer de bedst mulige resultater for hver enkelt opvask med omtanke for brugen af vand og strøm. 

VarioSpeed Plus

Glas-programmet på kun 40°C sikrer dine glas, der skal behandles ekstra skånsomt. En tur i opvaskemaskinen kan nemlig være meget krævende for glas. Glassene bliver først rengjort forsigtig, men grundigt. Tørringsprocessen er forlænget, for at gøre tørringsprocessen skånsom og langsommere ift. autoprogrammet. Denne process sikrer, at du får skinnende glas. 

Der medfølger også en vinglasholder, hvor du kan placere vin- og champagneglas og andre glas med høj stilk. Holderen kan fastgøre op til 4 glas, så de står sikkert og komfortabelt. Der kan være op til 4 vinglasholdere i underkurven, så der er plads til 16 glas i en opvask.

IntentsivZone er til rengøring af fedtede gryder og pander, da maskinen øger spuletrykket og temperaturen.

Hvis du har opvask, som har brug for en antibakteriel opvask, så brug hygiejnePlus-funktionen, der opretholder et konstant og højt temperaturniveau på 70 grader i 10 min., hvilket sikrer at 99,9% af alle bakterier dør. 

Mindre energiforbrug ved samme effekt ved hjælp af iQdrive

Denne opvaskemaskine fra Siemens er lavet med en ny form for teknologi fra Siemens, så motoren er både energibesparende og stillegående. Energiforbruget er lavere, men har stadig samme gode effekt. Den har korte programtider, som leverer nogle af de bedste skylleresultater, og uanset hvilket program du vælger, så er maskinen behagelig stille. 

Desuden er motoren også bygget op, så den næsten ikke foretager nogen form for slid. 

Siemens SN436S05IS har energiklassen A+++, som er den højeste energiklasse. Gå efter den højeste energiklasse, hvis du ønsker at spare penge på din strømregning og være god ved miljøet. Maskinens årlige energiforbrug er på 234 kWh/år – det svinger selvfølgelig efter hvor meget eller hvor lidt du bruger den, men dette estimat er lavet ud fra, at du benytter opvaskemaskinen 280 gange på et år. Vandforbruget ligger omkring de 2660 liter. 

Vedligeholdelse og rengøring er vigtig, når det kommer til opvaskemaskiner, da der nemt kan opsamle sig fedt, madrester og andet ulækkert. Opvaskemaskinen har derfor et selvrensende filtersystem, som er 3-lags med bølget mikrofilter, og et specialprogram, som fjerner fedt og kalkaflejringer.

Desuden er maskinen også udstyret med udskudt timer-funktion, som gør det muligt at udskyde start-tiden, så du kan tømme den, når det passer dig. Der er selvfølgelig også AquaStop-funktion, som er din beskyttelse mod vandskader. 

Når maskinen mangler salt eller afspændingsmiddel giver den signal via. en elektronisindikator. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Programmer: 6  
 • Antal standardkuverter: 13
 • Bestikbakke øverst: Nej
 • Børnesikring: Ja
 • AquaStop: Ja
 • Lydniveau: 46 dB(A)
 • HxBxD: 815 x 598 x 573
Det kan vi lide:
 • Justerbar overkurv
 • Doseringsassistent, som fordeler opvasketabs
 • Skånsomt program og glasholder giver skinnende glas

Siemens SN436W01AS – Billig Siemens opvaskemaskine

Denne model er noget billigere end de andre opvaskemaskiner fra Siemens, men den har stadig mange af de gode funktioner og programmer, som de andre Siemens produkter. Indvendigt er maskinen en smule mindre end de andre modeller i denne test, da den har plads til 12 kuverter i alt.

Derfor skal du vælge Siemens SN436W01AS

Opvaskemaskinen er hvid, og på lågen ses alle de nødvendige funktioner og knapper til programmerne. Den er nem at bruge og du kan hurtigt se, hvilket program der kører, og hvor lang tid der er tilbage. 

Denne model er også udstyret med Siemens iQdrive-motor, der er en stillegående og energibesparende, men har den samme gode effektivitet. 

Maskinens lydniveauet er en smule højere end de andre modeller i denne test, da den er på 48 dB(A), men det er stadig langt under en normal samtale. 

Den har 6 programme;  Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C,1 time program 65 °C, Lyn 45 °C, Forskyl, og yderligere 3 funktioner; VarioSpeed Plus, halfLoad, intensiveZone.

Auto-programmet er ligesom den foregående model et program, hvor maskinen selv justerer temperatur og vandmængde alt efter, hvor beskidt vandet er. Intensiv-programmet og IntensiveZone er til din beskidte gryder og pande, som har brug for ekstra rengøring. Spuletrykket og temperaturen øges, hvis du benytter disse to funktioner. 

Fleksible kurve og andre smarte detaljer

Siemens har valgt at udstyre denne model med en justerbar overkurv, så du har mulighed for at placere høje tallerkne eller andet højt service i underkurven. Bestikholderen sidder i den nederste kurv, som kan tages ud efter behov. 

Selvom prisen er billig, er det ikke ved de forskellige funktioner, at Siemens har valgt at spare. Den har nemlig bl.a. også DosseringsAssistent, som opløser opvasketabsen og sørger for, at det kommer ud i hele maskinen, så din opvask blive optimal tør. 

VarioSpeed Plus er til dig, som hurtigt skal have opvasken overstået, da den forkorter programmet (både vaske- og tørreprogrammet) med op til 66%, og din opvask bliver selvfølgelig optimal rent og tørt. 

Maskinen har energiklassen A++, og selvom det ikke er den bedste energiklasse, så er den stadig skånsom overfor miljøet og sparer på energien. 

Selvrensende filtersystem og renseprogram 

Ud over alle de gode programmer, så har maskinen også et selvrensende filtersystem, hvilket er utrolig vigtigt når det drejer sig om opvaskemaskiner. 

Maskinen har også et renseprogram, der fjerner fedt og kalkaflejringer fra maskinen. Der kan nemt samle sig fedt, madrester og andet ulækkert, som gør at opvaskemaskinen ikke fungerer optimalt. Her vil det selvrensende filtersystem og renseprogrammet være en stor hjælp. 

Når maskinen mangler salt og afspændingsmiddel, så vil en elektronisk indikator give dig besked om, at du skal påfylde maskinen. 

Du er også beskyttet mod vandskader, da den har AquaStop, de stopper tilførslen af vand hurtigt. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 258 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Programmer: 6  
 • Antal standardkuverter: 12
 • Bestikbakke øverst: Ja
 • Børnesikring: Ja
 • AquaStop: Ja
 • Lydniveau: 48 dB(A)
 • HxBxD: 865 x 598 x 573
Det kan vi lide:
 • Billig pris og fornuftig kvalitet
 • XXX
 • Justerbare kurve giver fleksibel opfyldning af opvaskemaskine

Siemens SX736X99FE – Integreret siemens opvaskemaskine

Det har i lang tid – og er det stadig – været moderne at ‘gemme’ opvaskemaskinen bag en låge, så den passer ind til resten af køkkenet. Denne integrerbar opvaskemaskine er selvfølgelig spækket med funktioner, som sikrer en ren opvask, og så er maskinen større end man lige skulle tro.

Derfor skal du vælge Siemens SX736X99FE 

I selve opvaskemaskinen er der plads til 14 kuverter, hvilket er stort, men der er noget helt særligt ved denne model, da selve vaskerummet er 5 cm højere. Det er en kæmpe fordel i hverdagen, da det også giver mulighed for at have endnu højere service i underkurven. Det giver i alt 10% mere indvendig plads, og derfor kalder Siemens denne model for XXL. 

Den er mærket med energimærket A++, hvilket er i den høje ende af skalaen. Det højeste er A+++. 

Opvaskemaskinen er også lavet med Siemens iQdrive teknologi, som er effektiv, stille og har en lang levetid. Lydniveauet er på 46 dB(A), hvilket er langt under en normal samtale, der typisk ligger omkring de 60 dB(A),  og motoren er kulfri, hvilket bl.a. er med til, at motoren stort set ikke kan slides op. 

Udstyret med alle Siemens standard programmer og ‘halfLoad’-programmet

Siemens SX736X99FE har også 6 programmer i alt; Intensiv 70°C, Auto 45-65°C, Øko 50°C, Lyn 45°C, 1 time 65°C. Af yderligere funktioner er der varioSpeed Plus, halfLoad, intensiveZone, dosseringsAssistent og timer-funktion. 

Auto-funktionen kender du også fra de andre produkter, da den tilpasser mængden og temperaturen af vandet, alt efter hvor beskidt opvasken er. 

Det samme gælder IntensiveZone, som hurtigt sørger for at gryde, pander og andet fedtet bliver rent grundet højere temperaturer og forhøjet spuletryk.

HalfLoad-funktionen er som navnet antyder, at du kan sætte opvaskemaskinen i gang uden, at den behøver være fuld. 

Selvom maskinen ikke decideret har et glasprogram, som mange af de andre modeller fra Siemens, så har denne en glasbeskyttelsesteknik, som er en funktion du kan slå til. Den er lavet specielt til sart porcelæn og glas. Det er et ekstra skånsomt program, som giver god beskyttelse til fine glas. 

Du kan nemt justere den øverst kurv, da den også kan justere i 3 forskellige højder, hvilket giver dig en større frihed til at fylde opvaskere. Maskinen er også udstyret med en bestikbakke, som er placeret helt øverst i maskinen, hvilket skaber mere plads i den nederst kurv. Den specielle form, som bestikskuffen har, giver både plads til bestik, men også grydeskeer, salatbestik og f.eks. små espressokopper. 

Topbetjent opvaskemaskine og hængsler, der tilpasser sig når lågen åbnes 

Siemens har udstyret de fleste af deres integrerbare opvaskemaskiner med VarioHinge, som er variable hængsler, der tilpasser sig i højden, når lågen åbnes. Det giver dig muligheden for at installere låger, der er høje i kombination med lave sokler – uden der sker en kollision ved åbning af lågen. Det giver dig en større fleksibilitet til hvad af køkken eller til at finde en opvaskemaskine til dit nuværende køkken, hvis du har høje låger og lav sokel. 

Da dette er en integrerbar opvaskemaskine, så er den topbetjent. Knapperne sidder altså oppe på ‘kanten af maskinen’. Du kan nemt vælge program og de andre funktioner, som maskinen også har, da der er en knap til hver funktion. Der er også en lille skærm, så du kan se, hvor lang tid det opvasken tager. 

Da der ikke er nogen skærm på ydersiden af maskinen – som på de andre opvaskemaskiner –, så er maskinen udstyret med InfoLight, som lyser i gulvet når programmet kører, og stopper når programmet er slut. Indikatorfarven er blå. Maskinen siger selvfølgelig også en akustisk lyd i et stykke tid, for at signalere, at den er færdig. 

Desuden er maskinen også udstyret med en børnesikring, som er en låsemekanisme, der forhindrer døren i at åbne ved en fejl imens den er i gang. AquaStop er din sikkerhed mod vandskader uanset om det drejer sig om lækkende slange eller utætheder i maskinen. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A++
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 234 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Programmer: 6  
 • Antal standardkuverter: 14
 • Bestikbakke øverst: Ja
 • Børnesikring: Ja
 • AquaStop: Ja
 • Lydniveau: 46 dB(A)
 • HxBxD: 865 x 598 x 573
Det kan vi lide:
 • XXL opvaskemaskine, der giver 10% mere indvendig plads
 • InfoLight lyser ned i gulvet, så du altid kan se når maskinen er i gang
 • VarioHinge sørger for maksimal fleksibilitet ved montering

Siemens SN478S16TS iQ700 – Smart opvaskemaskine

Siemens elsker at kæle for detaljerne, og de har ikke holdt tilbage med iQ700-modellen – specielt ikke når det kommer til smarte funktioner. Denne opvaskemaskine egner sig til en større familie eller dig, som elsker at have gæster på besøg, da der er plads til 14 kuverter.

Derfor skal du vælge Siemens SN478S16TS iQ700

Siemens SN478S16TS iQ700har i alt 8 programmer; Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Øko 50 °C, Natprogram 50 °C, Lyn 60 °C, Glas 40 °C, Party 45 °C, Forskyl. Det er flere programmer end en standard opvaskemaskine fra Siemens. Den har også yderligere 5 andre tillægsfunktioner; Home Connect, intensiveZone, varioSpeed Plus, hygiejnePlus, Shine&Dry og doseringsAssistent. De fleste programmer og funktioner kender du fra de andre modeller i denne artikel, men det er helt tydeligt, at denne opvaskemaskine har et program til uanset hvilket service du skal have vasket. 

Maskinen tilhører energiklassen A+++, hvilket er det højeste i energiklassen, så du får en opvaskemaskine, der er god og skånsomt for miljø. Tørreevnen er A, hvilket også er den højeste klasse.

Styr alle programmerne fra din telefon – gør dit hjem en smule smartere

Det som er helt specielt ved denne model, er at man kan styre den fra sin telefon. HomeConnect er Siemens svar på det moderne og smarte hjem, hvor man kan styre hvidevarer direkte fra din telefon – hvor som helst og når som helst, uanset hvor du befinder dig. 

I app’en kan du bl.a. vælge programmer og funktioner samt starte maskinen uanset hvor du er. Du har en helt anden kontrol over opvaskemaskinen, og du kan have dit service rent til når du har brug for det. Fra app’en er det også muligt at tjekke, hvor langt maskinen er og hvornår den er færdig. Du får endda en push-meddelse på din telefon, når maskinen er færdig. 

Hvis du er i tvivl om, hvilket program, der egner sig bedst til din opvask, så kan du rådføre dig hos app’en. Besvar nogle af dens spørgsmål, og så anbefaler den det optimale program til netop den opvask. 

Når maskinen er ved at løbe tør for salt og afspændingsmiddel, så giver den dig også  besked via. app’en. Du kan også indtaste, hvor mange opvasketabs du har købt, og når beholdningen er ved at være lav, så giver den dig besked – hvor smart er det ikke lige? 

Innovativ tørring og andre smarte funktioner

Siemens har valgt at udstyre denne opvaskemaskine med Zeolith-tørring, hvilket er en meget mere effektiv tørring, da maskinen benytter sig af zeolith, som er et naturligt mineral, der kan absorbere fugt. Zeolith kan også omdanne fugten til varme. Flere nyere opvaskemaskiner er begyndt at bruge dette mineral i tørrings-processen, fordi det virker effekt og glas bliver ekstra blanke. Maskinen har også en speciel funktion til rengøring og  tørring af glas, hvilket du kan bruge sammen med den smarte vinglasholder, der medfølger. Den sørger for, at du trygt kan placere dine vin- og champagneglas med lang stilk i opvaskemaskine, og glas-programmet sørger for, at du får rene og blanke glas. 

Siemens har selvfølgelig også placeret lys inde i opvaskemaskinen, så du altid har det fulde overblik. Fra HomeConnect-app’en kan du styre, hvilken farve lyset skal være. 

Produktdetaljer:

 • Energiklasse: A+++
 • Tørreevne: A
 • Årligt energiforbrug: 237 kWh/år
 • Årligt vandforbrug: 2660 liter
 • Programmer: 8  
 • Antal standardkuverter: 14
 • Bestikbakke øverst: Ja
 • Børnesikring: Ja
 • AquaStop: Ja
 • Lydniveau: 42 dB(A)
 • HxBxD: 815 x 598 x 573
Det kan vi lide:
 • Optimal belysning af hele opvaskemaskinen
 • Connect din telefon med din opvaskemaskine, og få bl.a. meddelelse når maskinen er færdig
 • En vinglasholder medfølger, så du trygt kan placere dine vin- og champagneglas med lang stilk

Guide til valg af Siemens opvaskemaskine

Her kommer en lille guide med nogle af de ting, som du skal være opmærksom på, når du skal købe ny opvaskemaskine til dit køkken. Der er en række funktioner, som du skal være opmærksom på, da de virkelig kan være en befrielse i dagligheden. 

Programmer og ekstra funktioner

Hvis du har læst hele artiklen og om alle de forskellige modeller, kan du hurtigt fornemme, at der er nogle programmer og funktioner, der går igen. Det drejer sig bl.a. om auto-programmet, arioSpeed Plus, intensive-programmet og en række andre programmer og funktioner. Det er vigtigt, at din opvaskemaskine har de programmer, som du har brug for. Hvis du ofte drikker vin eller bruger glas med høj stilk, så skal maskinen have et ordentligt glasprogram og måske en glasholder, så dine glas bliver renset og tørret skånsomt, men stadig så de forbliver blanke. 

Størrelse på opvaskemaskine 

Størrelsen er vigtig, fordi den skal kunne passe ind i dit køkken. Mål derfor grundigt op, så du er helt sikker på, at den kan være i dit køkken inden du bestiller den. Bestiller du en integrerbar opvaskemaskinen, skal du også være sikker på, at den passer med lugen osv., så notér altid størrelsen. 

Energiklasse

Hvis du gerne vil passe på miljøet og skåne strømegningen, så skal du holde øje med, hvilken energiklasse opvaskemaskinen er. Den højeste energiklasse A+++, og den dårligste er D. Opvaskemaskinerne i denne Siemens opvaskemaskine test er enten A+++ eller A++, hvilket er højt. 

Vælg de rigtige opvasketabs 

Når du har valgt din favorit opvaskemaskine, og venter på, at den skal komme hjem, så sæt dig ind i hvilke opvasketabs, der er bedst for opvaskemaskinen. Der findes nemlig mange forskellige på markedet, og de varierer alle sammen i pris, så det kan være svært at finde ud af hvilke, der er bedst for din opvaskemaskine. Læs vores artikel om opvasketabs her, og blive klogere. 

Er du på udkig efter andre opvaskemaskiner? 

Der findes mange andre opvaskemaskiner end dem fra Siemens, selvom Siemens bliver betragtet som rigtig god kvalitet, så findes der også andre maskiner fra andre producenter. Hvis du gerne vil kigge på andre modeller, så ta’ et kig på vores store opvaskemaskine test, så du kan finde den opvaskemaskine, der passer bedst til dig og dit hjem. 

Sådan er denne Siemens opvaskemaskine test udført

Jeg har udført denne Siemens opvaskemaskine test ved at undersøge markedet for test og informationer af alle de forskellige maskiner. De er samlet ét sted, så du nemt kan finde ud af, hvilken opvaskemaskine, der passer bedst til dit køkken, og træffe din beslutning på et godt grundlag.  

FAQ

Hvilken er den bedste Siemens opvaskemaskine?

I denne Siemens opvaskemaskine test er vinderen Siemens SN436S05IS, da det er en god maskine med masser af plads og vigtige funktioner, der kan gøre rengøringen nemmere for dig. Det er dog ikke sikkert, at netop denne maskine passer til dit køkken, men læs hele artikel for at finde den bedste Siemens opvaskemaskine til dit køkken.

Er en opvaskemaskine fra Siemens dyr?

OPvaskemaskiner fra Siemens findes i alle prisklasser, så er du på budget og ønsker en helt simpel maskine kan du købe det. Hvis du ønsker alle mulige smarte programmer og funktioner, så fås det også, men prisen er selvfølgelig højere.

Findes der er en Siemens opvaskemaskine, der kan styres fra min mobil?

Ja, det gør der, og det er super smart. Du kan vælge program og starte maskinen uanset, hvor du befinder dig. Den giver dig besked når den er færdig, men også når den mangler salt, afspændingsmiddel og når du er ved at løbe tør på tabs. Læs mere i artiklen.