Skærebræt – Det bedste skærebræt 2022

Af Kira BAdge
Kira

Kira Petersen bruger sin tid på at pendle mellem Frankrig og Danmark og bruger det meste af sin tid på at læse, skrive (ja, også i sin fritid!) og spille...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Har du prøvet at stå med et skærebræt, der konstant skøjter rundt, som du forsøger at lave dagens aftensmad? Eller at skulle kassere det efter få ganges brug, fordi det så hurtigt er blevet slidt ned af hverdagens strabadser?

Hvis du kan nikke genkendende til dette, ved du sandsynligvis, at forskellen på skærebrætter er stor – og at det kan være en god ide at vælge med omhu. Et skærebræt kan hurtigt blive kasseret, hvis det er for stort, småt, tungt eller let. Det kan derfor godt være svært at finde det perfekte af slagsen.
For at du nemt kan finde det, der passer til præcis dine behov, har vi undersøgt markedet og fundet de bedste skærebrætter.

I denne artikel dykker vi ned i 4 af markedets bedste bud på et skærebræt for dig. Vi har sammenlignet på materiale, størrelse, opvask og andre funktioner, for at du nemt kan finde det rigtige for dig. I vores købsguide kan du blive meget klogere på de overvejelser du bør gøre dig inden køb.

Fordele
 • pros-icon.svg Integreret plads til skåle
 • pros-icon.svg 2 skåle i rustfrit stål medfølger
 • pros-icon.svg Lavet i bambus

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Napoleon Pro Skærebræt

Napoleon Pro skærebrættet er perfekt til dig, der skal bruge et stabilt og praktisk skærebræt. Med skærebrættets 5,5 centimeters højde, er der plads til slisker under skærefladen, hvor der kan skydes skåle ind under.

På den måde får du et praktisk skærebræt, hvor dine snittede grøntsager hurtigt kan komme videre over i en skål. Dette skærebræt er lavet i bambus af høj kvalitet. Udover at træsorten skaber flotte træ skærebrætter, er træsorten også kendt for sine antibakterielle evner, så det modvirker de mange bakterier, der ellers kan opstå på mange skærebrætter.

Dette er desuden et rigtig godt skærebræt til kød, da en rille rundt i kanten nemt fanger det kødsaft, der er. Her er også plads til de større kødstykker, da dette skærebræt måler 33 cm x 46 cm og er 5,5 cm højt.

Claus Holm Skærebræt

Bedste billige

Fordele
 • pros-icon.svg 2 skærebræt i forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Skridsikkert
 • pros-icon.svg Nem rengøring – tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Claus Holm Skærebræt

Når du køber Claus Holm skærebræt i en sampak med 2 stk, får du forskellige størrelser at vælge imellem, når du skal lave mad. De er udstyret med en kant i TPE gummi således, at det står skridsikkert på køkkenbordet.

Begge skærebrætter har riller, så du ikke skal bekymre dig om saft ud over hele bordet under udskæring af forskellige kødstykker.

Et plast skærebræt er desuden godt at have i den daglige madlavning. Det er nemt at rengøre, da det går i opvaskemaskine.

Når du vælger skærebræt fra Claus Holm, får du to stk, der måler henholdsvis 29,2 cm x 20,3 cm og 36,8 cm x 25,4 cm. Begge er 1 cm høje og er lavet i polypropylen plastik. Med materialevalget af polypropylen i stedet for polyethylen, får du et stivere skærebræt, som kan holde til temperaturer mellem 0 og 110 grader celsius i længere tid.

Skagerak Skærebræt

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Fremstillet i holdbart teak træ
 • pros-icon.svg Flot skærebræt – kan fungere som serveringsbræt
 • pros-icon.svg Lavet i endetræ, som beskytter dine knive

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Skagerak Skærebræt

Hvis du er ude efter skærebrætter i træ, er dette fra Skagerak måske lige noget for dig. Her får du et lækkert træskærebræt med et unikt udtryk grundet de sammensatte enkeltstykker af teaktræ. Materialevalget sikrer ligeledes, at dette skærebræt har en lang levetid med blot en smule vedligehold i form af en simpel behandling med olie i ny og næ.

Da brættet er produceret i endetræ, får det en helt speciel hårdhed. Dette beskytter dine køkkenknive fra det slid, der ellers hurtigt kan opstå ved brug med et lavere kvalitets skærebræt.

Med Skagerak skærebrættet får du desuden et stykke flot køkkenudstyr, som udover at bruges til at hakke og snitte, også kan bruges til at servere på.

Det måler 40 cm x 24 cm og er 2,5 cm i højden. Det egner sig derfor fint til både forskellige former for udskæring og servering.

Fordele
 • pros-icon.svg 3 skærebrætter med i prisen
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine
 • pros-icon.svg En holder medfølger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Eva Solo Skærebræt 3 stk

Med en sampak fra Eva Solo får du tre forskellige skærebræt, som kan bruges til forskellige råvarer. De tre skærebræt kan stå på en æstetisk måde i ethvert køkken med den fine aluminiumsholder.

Når du har tre forskellige skærebræt på denne måde, har du mulighed for at skille dine produkter fra hinanden. Hermed kan du mindske overførsel af bakterierne fra overfladen hvor den ene råvare er, til der hvor den anden er. Du kan eksempelvis være i gang med at skære brød på det ene skærebræt, kartofler på det andet og kylling på det tredje. På den måde kan du have gang i flere ting i køkkenet på samme tid og samtidig have styr på hygiejnen.

Med en sampak fra Eva Solo får du 3 skærebrætter, som er 37,9 cm x 26,8 cm og er 1 cm i højden.

Guide

Sådan vælger du det bedste skærebræt

Når du skal vælge det rette skærebræt for dig, skal du være opmærksom på ting som materialevalg, størrelse, andre funktioner og hvorvidt det kan tåle opvask.

Hvis du leder efter et skærebræt lavet i træ, er det ligeledes en god ide at være opmærksom på om træsorten er bambus, teak, egetræ eller andet.

Det skal du være opmærksom på

Helt grundlæggende er det en god ide at vurdere ud fra ens egne behov, hvilke kvaliteter et skærebræt skal have. Det kan være godt at lægge mærke til:

 • Materialevalg – Et skærebræt lavet i træ vil være holdbart og æstetisk, men vil kræve mere vedligeholdelse. Et skærebræt i plastik vil derimod hurtigere kræve udskiftning, men vasken behøver ikke klares i hånden, som ved et skærebræt lavet i træ.
 • Størrelse – Ønsker du et lille kompakt skærebræt til mindre opgaver eller et solidt skærebræt, som kan tage de store opgaver?
 • Funktioner – Vær opmærksom på om du udelukkende vil bruge dit skærebræt, når du skærer ud eller om du ønsker andre funktioner. Det kan være, at du gerne vil kunne stille pander og andre varme ting på skærebrættet. Eller at du vil bruge det til servering – i de tilfælde kan træ være det gode materialevalg. Hvis du ønsker et serveringsbræt, der ser flot ud på dit bord, kan du ligeledes overveje om det skal være et rundt skærebræt.

FAQ

Hvilket skærebræt er bedst i test?

Det bedste skærebræt i test er Napoleon Pro. Hvis du ønsker det bedste funktionelle skærebræt i dit køkken og ved din grill, er et Napoleon Pro skærebræt et godt valg. Det er lavet i antibakterielt bambus og har slisker til to skåle i brættet.

Hvad er det bedste træ til skærebræt?

Gode træsorter til skærebræt kan være bambus, teaktræ eller egetræ. Bambus er antibakterielt, teaktræ er meget holdbart og eg er god til at håndtere væske på dit skærebræt.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×