Spiralizer test (2022) | 5 populære modeller (stor gennemgang)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

OXO Good Grips Spiralskærer
TESTVINDER

OXO Good Grips Spiralskærer

Mangler du det bedste alternativ til en sund livsstil. Oxo good grips spiralizer er perfekt til at lave grøntsager om til strimler, som udgør et velsmagende, sundt alternativ til pasta. Du kan også bruge den…

OXO Good Grips Spiralskærer 1
Bedste spiralizer

OXO Good Grips Spiralskærer

KitchenAid 5KSM1APC Spiralskærer 5
Bedste spiralizer tilhørende kollektion

KitchenAid 5KSM1APC Spiralskærer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Du har sikkert hørt, at spiralizere er nøglen til at lave de bedste zoodles (zucchininudler), men de er så meget mere. Spiralizere er alsidige, hvilket gør dem til et fantastisk værktøj at have i køkkenet. De forskellige modeller, der er tilgængelige i dag, kan hjælpe med alt fra at fremskynde processen med at rive gulerødder, gøre skæringen af ​​grøntsager mere præcis, til at gøre det nemmere for dig at tilføje flere grøntsager til dine måltider. Spiralizere tilbyder sjove, nye måder for dig at blive kreativ i din madlavning.

Her er en guide til bedste spiralizer i test.

OXO Good Grips Spiralskærer

Bedste spiralizer

OXO Good Grips Spiralskærer
Fordele
 • pros-icon.svg Stabil på bordpladen
 • pros-icon.svg indeholder flere skære funktioner
 • pros-icon.svg Høj brugervenlighed og kan bruges af børn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OXO spiralizer

Mangler du det bedste alternativ til en sund livsstil. Oxo good grips spiralizer er perfekt til at lave grøntsager om til strimler, som udgør et velsmagende, sundt alternativ til pasta. Du kan også bruge den til at lave ensartede spiraler til krøllede fritter, salater, pynt og meget mere. Oxo spiralizer kommer med tre udskiftelige knive i rustfrit stål, som skaber et spaghetti strimler, skære fettuccine eller grøntsagsnudler.

Den kommer med en stronghold sugekop, der forhindrer ustabilitet på bordplader. Oxo-klingerne er skarpe og kommer farvekodede, hvilket gør det nemt at vide, hvilken klinge du griber efter med et blik. Der medfølger også en lille plastik kasse til sikker opbevaring af knivene, når de ikke er i brug, og den gemmer sig pænt inde i kassen, hvis du opbevarer hele apparatet sammen. D

en perfekte spiralizer til hårde grøntsager, og til dem, der prøver at undgå traditionelle pasta. Spiralizeren er BPA fri og tåler opvaskemaskine, så du slipper for at gøre de aftagelige dele rent i hånden. Denne spiralizer fra OXO er bedst i test, og sørger for sund kost til en hel familie.

GEFU Spirelli Spiralskærer

Bedste håndholdte spiralizer

Fordele
 • pros-icon.svg Skaber fremragende spiraler fra madvarer i passende størrelse og form
 • pros-icon.svg Komfortabel i brug

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge GEFU Spirelli Spiralskærer

Gefu spiralizer laver nudler af grøntsager på få sekunder. Ikke kun er den hurtigere end kogende vand til pasta, den er også meget sjovere. Spirelli kommer med en håndbeskytter, så du ikke risikerer at skære fingrene i stykker for enden af ​​din spiral; knivene er super skarpe, hvilket er godt til at skære nudler jævnt.

Ved hjælp af blyantspidser princippet forvandler Spirelli spiralizer gulerødder, radiser,  kartofler, rødbede, agurker og andre faste grøntsager til appetitlige endeløse spiraler med et enkelt hånd twist og er til brug i vegetarisk røre, sunde råsalater eller som en appetitlig pynt til hurtig indtagelse.

De japanske stål blade producerer spiraler i to forskellige bredder. Den faste fingerbeskytter med sine tre stifter i rustfrit stål garanterer ikke kun et sikkert hold fra starten, men sikrer også at grøntsagerne bruges effektivt. Den tåler opvaskemaskinen, og er nem og bruge, når der skal passes på kalorier.

Lurch Spirali

Spiralskærer

Fordele
 • pros-icon.svg Producerer perfekte spiraler det meste af tiden
 • pros-icon.svg Aftagelige dele for nem rengøring
 • pros-icon.svg Tåler opvaskemaskine

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Lurch Spirali

Lurch Spirali Spiralizer er et af de mest populære valg fra rækken af ​​kvaliteten af ​​spiral grøntsagsskærere fra det tyske køkkenmærke Lurch. En essentiel køkkengadget til vegetaren, rawfood-entusiasten eller dem, der ønsker at pifte deres salater op.

Brugen af ​​en grøntsags spiralizer anbefales i alle raw food opskrift bøgerne. Hvis du ønsker at lave meget tynd englehår spaghetti, skal du bruge den japanske grøntsagsskærer, som har et finere blad inkluderet. Skab interessante salater af forskellige faste frugter og grøntsager som æbler, kartofler, gulerødder, radise, rødbeder, butternut squash, agurk og courgetter ved at bruge de 3 forskellige udskiftelige knive; Brug det ene blad til spaghetti, et til tykke strimler og det andet til fine strimler.

De udskiftelige knive opbevares pænt under maskinen og sugekoppen forhindrer maskinen i at glide, når du vikler håndtaget. Selve maskinen er lavet af robust materiale i rustfrit stål og tåler maskinvask, når du er færdig med skæring.

Kenwood KAX700PL

Bedste premium spiralizer

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med 5 forskellige knivblade
 • pros-icon.svg stærk effekt i motor
 • pros-icon.svg Hurtig og nemt at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Kenwood spiralizer KAX700PL

Alsidig og nem at bruge, Kenwood KAX700PL Spiralizer lader dig forvandle frugter og grøntsager med din kompatible køkkenmaskiner, som sælges separat for at tilføje et twist til dine sunde familiemåltider.

Kenwood spiralizer er en elektrisk spiralizer med skarpe knive der forvandler en hård grøntsag indtil fine spiraler eller flotte skiver. Den indeholder fem knive i rustfrit stål, der er lette at montere, til fremstilling af spaghetti, linguine, tagliatelle, pappardelle eller krøllede nudler og bånd.

Det er nemmere og hurtigere at bruge denne maskine end manuelle spiralizere, takket være høj hastighedsfunktionen og kontinuerlig behandling med et let tilførselsrør. Oprydningen er lige så hurtig som klargøringen med dele, der tåler opvaskemaskine for nem rengøring og husholdning. Denne spiralizer løser nemt de ellers hårde arbejdsopgaver, der kommer ved  at tilberede grønt. Den håndtere alt  slag frugt og  grønt  fra selleri og  gulerødder, til blød frugt og søde kartofler.

KitchenAid 5KSM1APC Spiralskærer

Bedste spiralizer tilhørende kollektion

KitchenAid 5KSM1APC Spiralskærer
Fordele
 • pros-icon.svg God pris
 • pros-icon.svg Enkel at bruge, meget funktionel og nem at rengøre

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge KitchenAid 5KSM1APC

Tag dit sundheds kick til næste niveau med KitchenAid Spiralizer med Peel, Core og Slice. Et must-have-tilbehør til et kreativt, magert køkken, der ønsker mere sundhed til dagligdagen, uden at skulle gøre for meget.

Spiralizeren kan erstatte nudler og pasta med vegetabilske varianter, hvilket gør det så nemt at foretage sunde justeringer af din madlavning. Ideel til dem, der foretrækker at undgå gluten eller kulhydrater, vil denne vedhæftning tilføje et nyt twist til køkkenklassikere. Dette tilbehør fungerer ved skarpt at skære frugter eller grøntsager i tynde og krøllede bånd, hvilket skaber fristende måder at nyde sund, men lækker mad.

Spiralizeren kommer med to muligheder, fin og medium, samt to udskæring blade, der fjerner kerner i forskellige størrelser og skaber flotte skiver. Et håndfrit peelings blad er også tilgængeligt. Spiralizerens metalkonstruktion, der er kompatibel med alle KitchenAid stativ mixere, garanterer langvarig ydeevne. Den perfekte billige ven til at holde fast i de sunde vaner.

Guide

Hvad er en spiralizer?

En spiralizer er et køkkenredskab, der opgraderer den sunde livsstil, og hjælper med at fjerne nogle af de mange kulhydrater fra menuen. Det er et køkkenredskab der via sine skarpe blade og sit design, forvandler frugt og grønt indtil tykke strimler, fine skiver, eller pasta lignende former.

Med en spiralizer er det kun fantasien der sætter grænser og det er en form for ny underholdning i det moderne køkken. Selve ideen stammer fra det japanske køkken, for at gøre arbejdet hurtigere og nemmere.

En spiralizer er til dem, der ønsker letheden ved at forme nye opskrifter og bruge grøntsager på en bedre måde, end bare at hakke og skære.

Hvad skal man kigge efter i en Spiralizer

Brugervenlighed

Spiralizere fås i både manuelle og elektriske versioner. Hvis du kun spinder nogle få spiraler ud til børnemåltider, er de hånddrevne modeller mere end tilstrækkelige. Hvis du kommer til at bruge spiralizeren ofte til madlavning i store mængder, lejligheder, tilberedning af måltider eller store sammenkomster, vil det kræve en hel masse kræfter for at hjælpe dig igennem sådan en opgave.

I disse tilfælde vil en elektrisk version hjælpe med at spare dig for masser af tid og kræfter i køkkenet. Uanset model kræver stort set alle spiralizere kraftig og omhyggelig rengøring. Selvom nogle tåler opvaskemaskine, bliver du sandsynligvis stadig nødt til at komme ind i bladet med en børste.

Klinge muligheder og kvalitet

Den vigtigste del af enhver spiralizer er klingen. Det er vigtigt, at  sikre sig, at klingen er super skarp, nem at rengøre og holdbar. Hvis det er vigtigt for dig at have en bred vifte af kniv muligheder, så sørg for, at du leder efter en model, der tilbyder flere knive, du kan skifte i mellem, afhængigt af hvilken form du går efter.

De mest grundlæggende udskæringer, som spiralizere tilbyder, er et tyndt snit, et tykt snit, spaghetti, fettuccine og brede, flade bånd. Der er også knive, der kan skrælle grøntsager. Det kan være en stor tidsbesparelse, hvis du for eksempel skal skrælle æbler til en tærte.

Sugekop evnen for stabilitet

De fleste modeller med side håndsving kommer med fire sugekopper i hvert hjørne for at klæbe til bordpladen, og de bedste modeller kommer med et håndtag til at aktivere og deaktivere suget. Det er klart en fordel at se efter produkter der har denne funktion.

Nem rengøring

Mens de fleste modeller kommer med aftagelige klinger, der ikke vil tilføje meget tid til din opvask rutine, er nogle hurtigere og nemmere at rengøre end andre. De fleste spiralisering blade kan skylles under vandhanen, men nogle gange vil de kræve lidt mere pode, især med blødere grøntsager som courgetter og agurker. Når det er sagt, så tåler mange spiralizer nu opvaskemaskine, så hvis du ejer en opvaskemaskine, er det værd at holde øje med en med dele, som du kan smide i med resten af ​​opvasken.

Sikkerhed

Knivene på spiralizere er knivskarpe, og de fleste modeller har blotlagte knive under drift. Der skal altid udvises forsigtighed, men instruktioner omkring brug og rengøring kan variere, så brug altid din sunde fornuft.

Pris

Spiralizere kan koste dig alt fra 50 kr. til 800 kr., så det er vigtigt at forstå forskellen på modeller, før du investerer i et stykke, du ikke har brug for, eller køber et værktøj, der ikke er tilstrækkeligt til den opgave, du forsøger at udføre. Modellerne i den nederste ende af prisspektret er typisk enkeltblade, håndholdte modeller, som er gode, hvis du sjældent planlægger at spiralisere mere end en lille mængde grøntsager.

De dyrere spiralizere er enten motoriserede eller fastgjort til et motoriseret apparat, som fjerner det manuelle arbejde med at lave veggie-nudler. Det er en stor fordel, hvis du vil spiralisere ofte og for en menneskemængde. Håndsving-modellerne falder i midten af ​​prisklassen, hvilket gør dem til et godt kompromis mellem de motoriserede og manuelle håndholdte muligheder.

Modstandsdygtighed 

Det er vigtigt at undersøge holdbarheden når det kommer til spiralizere, og finde ud af hvad den skal bruges til, så du køber et produkt, der lever op til den kraft du vil have. De skal helst kunne modstå at rive hårdere grøntsager,  og stå fast når jobbet gøres. Et vaklende håndtag eller et spinkelt blad vil ikke skære igennem eller gøre arbejdet nemmere. Så sørg  for at investere i en stærk model, der er stabil og  robust.

Typer af Spiralizer

Håndholdte spiralizere er en overkommelig og kompakt mulighed, perfekt til uregelmæssig brug og begrænset bordplade plads. Ulemperne er, at de kræver flere kræfter at bruge, og de kan ikke spiralisere så mange forskellige frugter og grøntsager på grund af deres bredde. Ofte er nudlerne mindre konsistente, og der er mere spild med håndholdte modeller. De er gode til lejlighedsvis brug. Hvis du ønsker at spiralisere bredere og eller hårdere frugter og grøntsager, som butternut squash, æbler eller løg, så gå efter en bordplade model.

Bordpladespiralisatorer, også kaldet bordspiralisatorer, leveres med enten roterende sidehåndsvinger eller lodrette hånd svinger. Bordplade modeller giver typisk den bedste værdi for pengene, laver de bedste nudler, tilbyder mest funktionalitet og er de nemmeste at bruge. Afvejningen er, at de er omfangsrige og kan være svære at rengøre og opbevare.

Elektriske spiralizere kommer som vedhæftede filer til allerede eksisterende apparater (som en KitchenAid, for eksempel) eller som selvstændige produkter. Selvom de typisk er dyrere, gør de arbejdet nemmere og laver meget konsistente nudler.

Sådan bruger du en Spiralizer derhjemme

Spiralizeren er en af ​​de sjove gadgets, som du gerne vil finde alle mulige undskyldninger for at bruge. De er sjove at arbejde med og giver fantastiske resultater – plus de hjælper dig med at tilføje flere grøntsager og frugter til din kost. Hjemme, start med at skabe i zoodles eller søde kartoffelnudler til pasta.

Du kan bruge en god spiralizer og dens tilbehør til at forvandle æbler, melon, rødbeder, gulerødder, kålrabi og mere til bånd og nudler til alle slags retter. Tænk på, hvor sjov din frugtsalat ville se ud med smukke æble bånd i stedet for basale terninger. Eller tænk, hvor fantastisk denne rødbedesalat ville se ud med krøller af rødbeder. Der er mange opskrifter til fantasien rundt omkring på nettet til at gå i gang med det kreative arbejde.

Sådan rengør du din spiralizer

Ikke alle spiralizere tåler opvaskemaskine, men selvom de gør, anbefales det at skylle knivene umiddelbart efter brug for at forhindre, at snavs tørrer ind på knivene.

Nogle frugter og grøntsager (såsom rødbeder) vil plette din spiralizer, hvis de ikke vaskes umiddelbart efter brug, og det foreslås at du bruger citronsaft eller en bagepulver pasta til at uddybe rengøringen.

Nogle bordplade modeller kommer med praktiske rengøringsbørster til sikker rengøring af knivene, en tandbørste er en god erstatning: Pas på ikke at bruge fingrene på disse super skarpe knive.

FAQ

OXO good grips er bedst i test, da den er alsidig og kan skære grøntsager  på mange måder. Den er nem at bruge, og har mange anbefalinger ud fra flere undersøgelser.

Hvordan spiraliserer man zucchini?

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×