Stegepande test (2022) → Se de 7 bedste stegepander her!

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

6
God stegepande til billige penge

Tefal Talent stegepande 24 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er du på udkig efter en ny stegepande? Der findes utrolig mange stegepande at vælge imellem på markedet. Det betyder, at det kan være svært at finde den perfekte stegepande til dine behov. Hvis du udelukkende kigger på designet af stegepanderne, kan de til forveksling ligne hinanden. På trods af dette, er der dog stor forskel på egenskaber og kvaliteten af de forskellige stegepander på markedet.

Stegepander i dårlig kvalitet kan få din mad til at brænde på, eller kræve meget fedtstof for at stege din mad. Det kan derfor godt betale sig at købe en stegepande i god kvalitet. Din mad kommer helt enkelt til at smage bedre, og det bliver en fornøjelse for dig at lave mad. 

Ønsker du at finde den bedste stegepande til dig og dine behov, men ved du ikke helt, hvor du skal finde informationerne henne? Så er du kommet til det rette sted. Her i artiklen har vi samlet markedets bedste stegepander i vores store 2021 Stegepande test. Det eneste du skal gøre, er at læse testen igennem, og finde den pande som passer bedst til dig. Du skal nemlig ikke kun kigge efter kvaliteten, men også for eksempel efter grebet og holdbarheden. Vi har kigget på forskellige test af stegepander fra både Norge, Sverige, Tyskland og Danmark for at lade os inspirere. Herunder kan du se vores bud på markedets bedste stegepander lige nu 

Hvilken stegepande skal du vælge?

Det kan være en udfordring at vælge en stegepande, som kan opfylde éns behov. Du vil gerne kunne lave velsmagende mad, men måske har du også andre behov. Skal din næste pande være en støbejernspande, skal den være uden kemi, have et solidt greb, have non-stick belægning eller er det vigtigste, at den holder længe? Alle mennesker har forskellige behov, så det er vigtigt, at du overvejer, hvad dine specifikke behov er. Selvom din nabos favoritpande er en fra Fiskars, er din perfekte pande måske en Scanpan. Vi hjælper dig med at finde en stegepande til dit behov. Vi har samlet syv forskellige pander i forskellige prisklasser, så der er helt sikkert en pande, der passer til dig. De er alle i fantastisk kvalitet, så du går ikke galt i byen, hvis du anskaffer dig en pande fra vores test.

Onyx Hybrid Non-Stick

Bedste stegepande med moderne teknologier

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Den er særdeles flot og elegant i et stilfuldt design
 • pros-icon.svg I besiddelse af innovative materialer
 • pros-icon.svg Udstyret med japansk højkvalitets non-stick belægning
 • pros-icon.svg Lavet helt uden PFOA og andre miljø- og sundhedsskadende stoffer
 • pros-icon.svg Du kan anvende metalredskaber på panden, uden at beskadige den
 • pros-icon.svg Nem at vedligeholde og tåler desuden maskinopvask
 • pros-icon.svg Ydersiden af panden fremstår i mat, rustfrit stål, som passer til ethvert køkken.
 • pros-icon.svg Indeni er panden graveret med et sekskantet mønster, der giver den en moderne kant
 • pros-icon.svg Panden måler 28 centimeter og passer til alle typer af komfur, herunder både el, gas og induktion

Detaljeret gennemgang

Denne stegepande fra Onyx er både brugervenlig, let at vedligeholde, elegant af udseende og ikke mindst meget prisvenlig. Modellen er skabt ud fra den mest moderne videnskab, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved dens non stick-belægning og patenterede teknologier.

Derfor skal du vælge en Onyx Hybrid Non-Stick

Onyx Hybrid Non-Stick stegepanden er flot og elegant i sit design, og noget af det helt særlige ved denne model er dens uovertrufne non-stick belægning. Det er lavet helt uden PFOA og andre miljø- og sundhedsskadende stoffer, hvilket er fordelagtigt for dig, der ønsker at passe på planten og kommende generationer. Designet og udformningen på non-stick belægningen giver dig desuden mulighed for at anvende metalredskaber på panden, uden at beskadige den. Derudover er modellen skabt med patenterede teknologier, hvor der er tale om et særligt hybrid-format bestående af 3 lag: et lag af magnetisk rustfrit stål, et lag af rent aluminium og et lag af den føromtalte non stick-belægning. Tilsammen kaldes dette Tri-Ply-teknologi med laser-gravering, hvilket udformer sig ved små toppe og dale i designet. Dette system skaber den bedst mulige tilberedning samt slip-let funktionalitet. 

Tilegnet til alle typer af komfurer og tåler maskinvask 

Stegepanden måler 28 cm i diameter, og er dermed et stort køkkenprodukt med en høj kapacitet, hvorfor den passer godt til den store husstand, eller hvis du står ofte i køkkenet og kredser om madlavningen. Den passer selvfølgelig til alle typer af komfur, herunder både el, gas og induktion. En anden stor fordel ved denne model er, at den tåler maskinvask, hvorfor den kan tåle meget høje temperaturer – helt op til 250 grader. Denne variant er altså et godt valg til dig, der ønsker en meget moderne stegepande med moderne teknologi, non stick og muligheden for at anvende til induktion.

Fiskars All Steel

Bedste til bøf og flambering

Fordele
 • pros-icon.svg Fantastisk greb
 • pros-icon.svg God varmefordeling
 • pros-icon.svg Ceratec belægning

Detaljeret gennemgang

Vores testvinder er Fiskars All Steel, som har fået seks ud af seks stjerner i Gastromand og scorede høje karakterer i Søndagsavisen. Den har generelt fået gode anmeldelser over hele linjen, og det er ikke uden grund. Fiskars All Steel er en fantastisk pande som har mange gode egenskaber og en lang holdbarhed.

Derfor skal du vælge en Fiskars All Steel stegepande: Der er mange grund til at du skal vælge Fiskars All Steel pande. Panden er en fantastisk all-round pande, som kan bruges af både den erfarne kok og nybegynderen. Panden er i flot design og har et solidt greb. Siderne er af aluminium og grebet matcher. Selve panden er lavet af holdbart rustfrit stål. På grund af pandens tre-lags bund har Fiskars All Steel en god varmefordeling, og den varmer hurtigt op. Desuden har panden et avanceret Ceratec belægning, som gør, at maden slipper let af panden igen. På den måde opnår du et fantastisk stegeresultat hver gang. På grund af belægningen er panden særdeles velegnet til at flambere og stege bøffer som kræver en god stegeskorpe. Du kan tilmed stege mad på panden for derefter at sætte panden i ovnen. Den tåler op til 240 grader, hvilket gør Fiskars All Steel til den perfekte madlavnings-makker. Du skal ikke bekymre dig om vedligeholdelse af Fiskars All Steel stegepanden – den er særdeles nem at holde ved lige og tåler maskinopvask. 

Produktdetaljer

 • Panden er 28 cm
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål med Ceratec belægning
 • Tåler opvaskemaskine

Scanpan CTX

God allround pande

Fordele
 • pros-icon.svg Mange forskellige størrelser
 • pros-icon.svg Nem at rengøre
 • pros-icon.svg Kan bruges sammen med køkkenredskaber af metal
 • pros-icon.svg Derfor skal du vælge en Scanpan CTX stegepande

Detaljeret gennemgang

Scanpan CTX er et andet bud på en stegepande i super kvalitet. Hos svenske Aftonbladet blev den endda kåret som Bedst i test. Vi er også store fans af den imponerende all-round pande, som leverer flotte resultater hver gang.

Derfor skal du vælge en Scanpan CTX stegepande: Scanpan er et skønt dansk mærke – og med Scanpan CTX har firmaet formået at skabe en pande, som kan bruges af alle. Stegepanden fik i Aftonbladet den bedste samlede bedømmelse. På alle punkter leverede panden rigtig fine resultater. Panden er en fryd for øjet, og vil vække glæde for den kvalitetsbevidste køkkenentusiast. Scanpan CTX panden steger flot og jævnt og giver en flot stegeskorpe. Desuden er den nem at rengøre, når du har lavet mad. Håndtaget har en udformning, så det er behageligt at holde på. Varmen fordeler sig desuden hurtigt på stegepanden, og du kan stille panden i ovnen. Det betyder, at du for eksempel kan brune kød på panden for derefter at stille panden i ovnen og tilberede det færdigt. Du skal ikke bekymre dig om, hvilke materialer du bruger på panden. Panden har non-stick belægning og er særdeles robust, hvilket betyder, at du kan bruge køkkenredskaber på den i både metal og stål. 

Produktdetaljer

 • Vælg mellem 20, 24, 26, 28 eller 32 cm
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål, kerne af aluminium og keramisk belægning
 • Tåler maskinopvask

Mauviel Cook Style stegepande

Den vedligeholdelsesfrie støbejernspande

Fordele
 • pros-icon.svg Ægte gastronomisk kogegrej
 • pros-icon.svg Flot design i rustfrit stål
 • pros-icon.svg Magnetisk kerne (fantastisk til induktion)

Detaljeret gennemgang

Er du professionel kok eller drømmer du om at lave mad som en? Så er de flotte luksus stegepander fra det franske mærke Mauviel lige noget for dig. Mauviel blev grundlagt i 1830 og har helt fra begyndelsen leveret køkkenudstyr i allerhøjeste kvalitet.

Derfor skal du vælge en Mauviel Cook Style stegepande: Den bedste måde at tilberede et godt stykke kød eller lækre grøntsager på, er ved at have den rette pande. Hvis du er interesseret i at stege og sautere som en professionel, er de flotte pander fra Mauviel med non-stick belægning noget for dig. Mauviel er yndlingsmærket hos mange kendte kokke, professionelle fagfolk og madentusiaster. Det gælder både for deres koge, stege og køkkengrej. Med en pande fra Mauviel kan du få fransk kvalitet og smukt design ind i dit eget hjem. Panderne fra Mauviel Cook er fremstillet i rustfrit stål med pånittede håndtag, som ligeledes er i rustfrit stål. Mauviel Cook Style panderne har en fem-lags belægning med en magnetisk kerne. Det betyder, at der opnås en 50 % bedre effekt på induktionskomfur, sammenlignet med et produkt med aluminiums eller kobber-bund. Panderne opnår en hurtig og ensartet varmefordeling og tåler maskinopvask. Både rengøring og madlavning bliver let og enkelt med en pande fra Mauviel Cook Style. Med en Mauviel Cook Style pande bliver det ganske enkelt en fornøjelse at lave mad, og det elegante og moderne design kommer bestemt ikke til at gå af mode indenfor den nærmeste fremtid.

Produktdetaljer

 • Vælg mellem 20, 24, 28 og 30 cm
 • Velegnet til induktion
 • Rustfrit stål og magnetisk kerne
 • Tåler maskinopvask

WMF PermaDur Excellent stegepande

Dyb pande til hverdagsbrug

Fordele
 • pros-icon.svg Håndtag er varmeresistent og selve panden tåler temperaturer på op til 270 grader
 • pros-icon.svg Udviklet med non-stick belægning, så ingen madvarer brænder sig fast
 • pros-icon.svg Høj kant sikrer en lettere madlavning
 • pros-icon.svg Kan benyttes på alle varmekilder

Detaljeret gennemgang

WMF PermaDur Excellent stegepanden er af solid tysk kvalitet. Det er en ideel pande til dig, der ønsker at kunne lave enhver slags mad, uden at det brænder på. Panden er en all-round stegepande, der kan benyttes til lidt af hvert og så kan den benyttes på alle varmekilder.

Derfor skal du vælge en WMF PermaDur Excellent Stegepande

Uanset hvilken type mad du foretrækker at lave i køkkenet, så kan du få glæde af denne stegepande fra mærket WMF. Panden er udviklet med en non-stick belægning, så du kan være sikker på, at ingen madvarer brænder sig fast på overfladen. Dette gør madlavningen endnu lettere for dig. Derudover er panden fremstillet af aluminium, hvilket sikrer en bedre holdbarhed. Ja, faktisk sikrer det, at panden kan tåle temperaturer på op til 270 grader uden at tage skade. Og bare rolig – håndtaget bliver ikke varmt, selvom panden bliver det.

Du har mulighed for at benytte denne stegepande på alle varmekilder, så der er ingen grund til ikke at investere i den. Produktet vil endda kunne hjælpe dig til at stege diverse madvarer nemmere, da dens høje kant sikrer, at du kan vende indholdet uden at det sprøjter ud over. Dette gør stegepanden ideel til wok-retter e.l.

Du passer bedst på din WMF PermaDur Excellent stegepande ved at vaske den i hånden. Hvis du passer godt på den, kan du have den i mange år frem. Desuden tilbydes du ofte en lang garanti på dit WMF PermaDur Premium produkt.

Produktdetaljer

 • Vælg mellem størrelserne 20, 24 og 28 cm
 • Kan benyttes på alle varmekilder, heriblandt induktion
 • Aluminiumspande
 • Vaskes i hånden

Tefal Talent stegepande 24 cm

God stegepande til billige penge

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tefal Thermo-Spot
 • pros-icon.svg Ergonomisk håndtag
 • pros-icon.svg Ridseresistens

Detaljeret gennemgang

Tefal Talent er vores bedst til prisen testvinder. Stegepanden har en banebrydende teknologi, som gør Tefal Talent serien til en fantastisk pande til især stegning af fisk og kød. Du opnår nemlig en fantastisk sprød finish takket være den keramiske belægning. Du får alt i alt en god solid stegepande til billige penge.

Derfor skal du vælge en Tefal Talent stegepande: De fleste kender eller har hørt om Tefal. Tefal er verdens førende producent af kogegrej. Det blev testet af et uafhængigt panel i 2016. Du er derfor sikker på, at få et kvalitetsprodukt som tilmed holder længe, når du køber et hvilket som helst produkt fra Tefal. En Tefal Talent stegepande er ingen undtagelse. Du får en meget robust pande med en stærk overflade. Det hårde keramiske lag sikrer ridseresistens, og det tykke finish-lag sikrer en nem madlavning. At panden har en keramisk belægning, betyder ligeledes, at den er særdeles modstandsdygtig overfor hårdfør anvendelse. Som noget helt særligt, har Tefal Talent panden det patenterede Thermo-Spot, som lyser helt rødt, når stegepanden har nået den ideelle temperatur til den perfekte stegning. Så er du sikker på, at du laver god mad hver gang. Med en Tefal Talent pande får du en god konsistent på din mad, en flot farve og en perfekt smag. 

Produktdetaljer

 • Fås i 24, 28 og 32 cm
 • Velegnet til induktion
 • Keramisk belægning
 • Tåler opvaskemaskine

Guide

Den store stegepande guide – Sådan vælger du den bedste stegepande

Når du er på udkig efter ny stegepande

Der er mange ting du skal tænke over, når du er på udkig efter en ny stegepande. Der er nemlig stor forskel på både kvalitet, belægning, størrelse og funktioner. Det vigtigste er, at du finder en stegepande, der passer til dig og dine behov. Hvis du laver meget forskelligt mad, og går op i din madlavning, vil én eller to pander sjældent være nok. Der er nemlig også stor forskel på, hvad de forskellige pander kan bruges til. Nogle pander er bedre til at sautere, mens andre er perfekte til at stege bøffer i. Nogle er gode, hvis du ønsker at lave mad på panden først, for derefter at fortsætte madlavningen i ovnen. Hvis du er rutineret udi madlavning, vil omkring fire til seks pander kunne stille dine behov. Hvis du ikke laver så meget mad vil to til tre pander oftest være rigeligt. Der findes nemlig mange pander, som er gode all-round pander. 

Hvis du har læst vores Stegepande test herover, er du helt sikkert blevet klogere på de forskellige pander, og hvad de hver især kan, men måske er der ting du gerne vil vide mere om. Herunder kan du læse mere om stegepandernes størrelser, funktioner og belægninger. Det er nemlig alle sammen ting, som har stor betydning for, hvilken stegepande som passer til din madlavning. 

Stegepanders størrelse

I vores test er de forskellige stegepander meget forskellige i størrelserne. De mindste måler 20 centimeter, mens de største måler 32 centimeter. Alt efter hvad for noget mad du ønsker at lave, har størrelsen stor betydning. Hvis du for eksempel laver pandekager, er det ofte en fordel, at panden er mindre. På den måde er det lettere at få den størrelse pandekager, du ønsker. En større pande på 32 centimeter kan bruges, hvis du laver mad til hele familien, og meget mad skal laves på én gang. En større pande er dog ofte sværere at styre end en mindre. Det er ikke kun størrelsen på din nye pande, du skal tænke over. Også højden på panden er en vigtig del af overvejelserne. Hvis du for eksempel laver meget wok-mad, er det essentielt, at din pande har en høj kant.

Stegepandens funktioner 

Når det kommer til stegepandens funktioner, er der ikke to stegepander, der er ens. Det er måske svært at forestille sig, at der kan være særlig stor forskel på stegepander. Det er der dog i høj grad. I dag er en stegepande ikke bare en stegepande. Du kan finde en stegepande, som passer lige præcis til den type madlavning, du vil give dig i kast med. Først og fremmest, skal du vælge stegepande ud fra, hvilket komfur du har. Hvis du har et elektrisk komfur, kan du bruge alle typer af stegepander. Du skal dog være opmærksom på, at din pande skal have en flad bund, som står fast med hele bunden mod komfuret. Hvis du har et gaskomfur, kan du bruge alle typer pander på dit komfur. Hvis du derimod har et induktionskomfur stilles der større krav til din stegepande. Induktionskomfuret opvarmes nemlig ved hjælp af magnetisme. Jern og mange stegepander i rustfrit stål kan bruges på et induktionskomfur. Hvis stegepandernes bund består af aluminum eller kobber, kan de ikke bruges på induktion. Du kan teste, om din pande er egnet til induktion ved at sætte en køleskabsmagnet bag på stegepandens bund. Hvis den sætter sig fast, kan du bruge panden på induktionskomfur. 

Stegepandens belægninger

Stegepander findes i mange forskellige belægninger og materialer, som alle har deres fordele og ulemper. Et af de mest elskede materialer hos især professionelle kokke er pander af støbejern. Støbejernspander er robuste, kan tåle slag og holder sig varme længe. En god støbejernspande kan gå i arv i generationer, hvis du passer godt på den. Et anden type materiale som er populært i især restaurantkøkkener, er pander af rustfrit stål. De er lette at rengøre og giver en hurtig og jævn varmefordeling. Du behøver desuden ikke tænke over, hvilke redskaber du bruger på panden, eftersom den kan tåle metal og stål. For de mennesker som hverken er restaurantkokke eller på anden måde professionelle, er pander af non-stick materiale ofte at finde blandt favoritterne. En non-stick pande giver gode resultater uden de store anstrengelser, og din mad brænder ikke på. Den er perfekt til dit hverdagskøkken. Pander i non-stick materiale er desuden nem at gøre rent og kan vaskes i opvaskemaskine. En pande i non-stick belægning er følsomme overfor for høj varme. Det betyder, at du ofte må skifte panden ud, når der er gået et par år. Ligesom non-stick pander har pander med keramisk belægning også en belægning, som gør, at maden ikke brænder sig fast. Du kan lave sund mad i en keramisk stegepande, fordi panden ikke behøver store mængder fedtstof. 

Sådan vedligeholder du din stegepande

Når du ejer en stegepande, er det vigtigt at passe godt på den. Hvis du behandler den godt, kan den holde i mange år. Både under din madlavning, når panden køler ned og ved rengøring, skal du være opmærksom på at behandle den korrekt. Non-stick pander er de mest sårbare, så de kræver den mest omhyggelige behandling. Det er vigtigt, at du steger ved omkring 175 grader, ikke mere. Hvis din pande bliver overophedet, kan det ske, at panden mister sin non-stick belægning. Så får den en mørkebrun farve. Hvis din pande er blevet skadet ved en overophedning, er der dog råd at hente. Du kan opvarme én til to spiseskefulde olie på panden ved svag varme og tilføje dobbelt så mange spiseskefulde salt og gnubbe panden. Vær desuden opmærksom på om din pande kan gå i opvaskemaskinen. Hvis den ikke kan tåle opvaskemaskine, skal du vaske den i hånden. 

Testkilder

For at vi kunne vælge de bedste stegepander til dig, har vi undersøgt markedet grundigt. Vi har taget udgangspunkt i forskellige test, fra både Danmark, Norge og Sverige. De forskellige test har hjulpet os med at få et overblik over de forskellige stegepander, så vi selv kunne lave en omfattende vurdering af panderne. For det første har vi taget et kig på Forbrugerrådet Tænk, som i juni 2018 foretog en test af 16 forskellige stegepander. Gastromands test fra 2017 hvor fire forskellige stegepander blev gennemgået, blev også kigget godt igennem. Ud over disse test, har vi kigget på svenske Testfakta og deres 2018 test af syv forskellige støbejernspander og svenske Aftonbladets test fra 2016 af otte forskellige stegepander.

Konklusion på Stegepande test 2021

I denne artikel er der blevet gennemgået forskellige stegepander, og den samlede vurdering ud fra denne gennemgang er, at Fiskars All Steel er bedst i test, og Tefal Talent er bedst til prisen. Det er dog vigtigt at pointere, at alle stegepander i denne test er i særdeles god kvalitet. Dog skal du være opmærksom på, at én pande som er god til at sautere, ikke nødvendigvis vil være god til wok-mad eller stegning af kød. Du skal finde ud af, hvad dine behov er, og vælge stegepande derefter. Husk at din stegepande holder bedst, hvis du sørger for at holde den ren efter forskrifterne i denne artikel. Held og lykke med at finde din nye stegepande.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×