Stegeso og rømertopf (2022) → 5 af de bedste stegesøer netop nu

1
Rosendahl Grand Cru Cocotte

Det er især en fordel at vælge en stegeso med gennemsigtig opbygning, da du så får mulighed for at kigge til indholdet, uden at skulle lukke dampen ud ved at åbne for låget. Lige netop denne variant fra Rosendahl er desuden i høj kvalitet og tåler maskinopvask. Derfor skal du vælge Rosendahl Grand Cru Cocotte Vi kan i den grad anbefale dig at investere i denne stegeso fra mærket Rosendahl. Først og fremmest må vi…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Rosendahl Grand Cru Cocotte 249,95 DKK Grydeguru.dk
Römertopf Rømer stegeso
Kitchen Craft Emaljeret gryde
Pyrex Stegeso 314,96 DKK RikkiTikkiShop
Staub La Cocotte Oval 1.393 DKK CompuMail

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En stegeso, også kaldet rømertopf eller cocotte, er en god investering for dig, der vil lave lækre simreretter. Ja, faktisk kan du nærmest lave enhver ret i din stegeso.

Læs alt om de 5 bedste stegesøer på markedet i denne test, så du kan finde frem til den helt rigtige variant for dig. Vi guider dig også til, hvordan du anvender, rengør og opbevarer din stegeso. Ved at følge vores råd, kan du få glæde af din nye investering i mange år fremover.

Rosendahl Grand Cru Cocotte – Den bedste stegeso

Det er især en fordel at vælge en stegeso med gennemsigtig opbygning, da du så får mulighed for at kigge til indholdet, uden at skulle lukke dampen ud ved at åbne for låget. Lige netop denne variant fra Rosendahl er desuden i høj kvalitet og tåler maskinopvask.

Derfor skal du vælge Rosendahl Grand Cru Cocotte

Vi kan i den grad anbefale dig at investere i denne stegeso fra mærket Rosendahl. Først og fremmest må vi nævne, at der er tale om en stegeso af høj kvalitet, som du vil kunne få glæde af i mange år fremover. Cocotten har en opbygning i glas, hvilket giver dig mulighed for at holde øje med indholdet, uden at skulle åbne låget hver gang. Dette gør det langt nemmere at kokkerere lækre simreretter.

Andre fordele ved denne model er, at den har en god kapacitet, så der er optimal plads til enhver type ret. I alt har den en kapacitet på 5,4 liter. Derudover tåler stegesoen at komme i opvaskemaskinen, hvilket gør rengøringen let som en leg efter endt madlavning. Du bør dog ikke benytte dette kogekar ved temperaturer, der overstiger 300 grader.

Produktdetaljer

  • Højde: 14,6 cm
  • Bredde: 25,2 cm
  • Længde: 39,2 cm
  • Kapacitet: 5,4 liter
  • Materiale: Glas
  • Farve: Gennemsigtig
  • Tåler maskinvask: Ja
Det kan vi lide:
  • Opbygning af glas garanterer, at du kan tjekke til maden uden problemer
  • Produktet tåler at komme i opvaskemaskinen for en nemmere rengøring
  • Optimal kapacitet på 5,4 liter til tilberedning af de fleste retter

Römertopf Rømer stegeso – Klassisk Rømertopf stegeso i flere størrelser

Rømer stegesoen fra mærket Römertopf er så klassisk en stegeso, at mange er begyndt at kalde stegesøer for rømertopf. Men det er altså et mærke i sig selv. Det særlige ved denne model er, at den er yderst effektiv, både tåler opvaskemaskine, ovn og mikroovn, samt fås i flere størrelser.

Derfor skal du vælge Römertopf Rømer stegeso

Hvis du gerne vil have fingrene i en “original”-udseende lergryde, bør du investere i denne klassiske model fra mærket Römertopf. Deres Rømer model er en fremragende investering, og du vælger endda selv, hvilken størrelse der passer til dig. Du kan bl.a. købe den med en kapacitet på 2,5 eller 5 kg.

Uanset hvilken størrelse du vælger din Rømertopf stegeso i, får du en stegeso fremstillet af ler med en glasur belægning. Det er således en cocotte, der kan holde til megen brug og dermed også i mange år. Du kan desuden frit vælge mellem at kokkerere i ovnen eller mikrobølgeovnen med denne variant. Og den sikrer også nem rengøring, da den tåler maskinvask.

Produktdetaljer

  • Højde: 17 cm
  • Bredde: 22,5 cm
  • Længde: 34,5 cm
  • Kapacitet: 2,5 kg
  • Materiale: Ler
  • Farve: Lerfarvet
  • Tåler maskinvask: Ja
Det kan vi lide:
  • Mulighed for at købe Römertopfs glaseret stentøj i flere størrelser
  • Tåler både at komme en tur i ovn, mikrobølgeovn og opvaskemaskine
  • Sælges til en budgetvenlig pris, så flere kan få råd til en god stegeso

Kitchen Craft Emaljeret gryde – Stilren cocotte med praktisk låg

Denne stegeso fra Kitchen Craft er ideel til dig, der også gerne vil kunne servere maden direkte i din nye gryde. For modellen er yderst enkel i sin opbygning og har et elegant design, hvilket sikrer, at den passer sammen med det andet køkkenudstyr på spisebordet.

Derfor skal du vælge Kitchen Craft Emaljeret gryde

Vil du gerne have fingrene i en helt enkel stegeso, der passer ind i ethvert køkken? I så fald skal du se nærmere på denne model fra Kitchen Craft. De har udviklet en traditionel cocotte i en enkel hvid farve. Med i købet følger der et låg, som sørger for at lukke helt tæt om underdelen, så varmen holdes optimal inde i gryden selv ved lav varme.

Du bør ikke benytte denne model i en ovn på mere end 270 grader, da den så risikerer at knække. Men holder du dig under denne varme, kan du få glæde af gryden i lang tid, da den er fremstillet af keramik og har en emaljeret overflade. Denne emalje sikrer også en nem rengøring efter brug.

Produktdetaljer

  • Højde: 15 cm
  • Bredde: 24 cm
  • Længde: 34 cm
  • Materiale: Keramik
  • Farve: Hvid
  • Tåler maskinvask: Nej
Det kan vi lide:
  • Stilren og elegant stegeso, som man gerne vil vise frem og servere maden i
  • Leveres med et låg, der lukker helt tæt om gryden

Pyrex Stegeso – Stor stegeso, der tåler nedfrysning

Aldrig har det været lettere at lave, servere og opbevare sine simreretter som med denne Pyrex stegeso. Det særlige ved denne model er, at den både tåler at komme i ovnen, fryseren og opvaskemaskinen. Samtidig er den fremstillet af glas og har en stor kapacitet.

Derfor skal du vælge Pyrex Stegeso

Var du egentlig ret vild med vores testvinder fra Rosendahl, men kunne godt bruge en lidt mere funktionel stegeso? Så er dine bønner blevet hørt. Du kan nemlig vælge at investere i denne model fra mærket Pyrex, som i høj grad minder om, da den også er gennemsigtig i sin opbygning, så du nemt kan holde øje med indholdet i gryden.

Forskellen på de to modeller af glas er, at denne fra Pyrex ikke blot tåler ovn op til 300 grader og kan rengøres i opvaskemaskinen, men faktisk også kan tåle at komme i fryseren. Du er derfor garanteret en nem opbevaring og nedfrysning af resterne af madlavningen, hvis du lyster. I alt tåler den frostgrader ned til -40 grader.

Som en ekstra bonus sælges denne variant til en billig pris sammenlignet med andre stegesøer på markedet. Der er således penge at spare, hvis du vælger denne model. Samtidig har den funktionelle håndtag, som gør det ekstra nemt at bære stegesoen rundt.

Produktdetaljer

  • Bredde: 23 cm
  • Længde: 39 cm
  • Kapacitet: 4,5 liter
  • Materiale: Glas
  • Farve: Gennemsigtig
  • Tåler maskinvask: Ja
Det kan vi lide:
  • Stor kapacitet og leveres med et låg, der lukker godt til
  • Tåler at komme i fryseren, ovnen og blive rengjort i opvaskemaskinen
  • Enkel i sin opbygning med gode håndtag, så du har fuld kontrol
  • Sælges til en budgetvenlig pris

Staub La Cocotte Oval – Lille stegeso til den mindre husholdning

Uanset om du ønsker at kokkerere over åben ild, i din ovn eller på komfuret, kan det lade sig gøre med denne stegeso fra Staub. Modellen er mindre end de andre i denne test, men er til gengæld fremstillet af støbejern, så den kan bruges til et hav af formål.

Derfor skal du vælge Staub La Cocotte Oval

Vil du gerne investere i en stegeso, der både kan benyttes som gryde og til langtidssimrede retter i ovnen? Og skal der ikke laves mad til en større familie på daglig basis? I så fald bør du se nærmere på denne variant fra mærket Staub. Denne model er lidt mindre end de andre gryder og stegesøer i testen, men den er ny stadig en god investering. Netop fordi den kan bruges til flere formål.

Samtidig er fadet fremstillet af støbejern, hvilket betyder, at den kan holde til nærmest enhver brug. Faktisk stoler Staub så meget på deres støbejernsopbygning, at de giver livslang garanti på produktet. Det eneste du ikke må gøre med dette fad er at sætte det i opvaskemaskinen – det bør vaskes i hånden.

Andre fordele tæller, at produktet kan benyttes til alle komfurer, har en ensartet varmefordeling og fås i flere forskellige farver. Du kan således selv vælge, om den skal skille sig ud eller være lidt mere klassisk. Med i købet følger der et låg med såkaldt nedbørseffekt, som du med garanti bliver glad for, når du laver mad.

Produktdetaljer

  • Højde: 14,1 cm
  • Bredde: 18 cm
  • Længde: 23 cm
  • Kapacitet: 2,35 liter
  • Materiale: Støbejern
  • Farve: Sort, grå eller rød
  • Tåler maskinvask: Nej
Det kan vi lide:
  • Opbygning af støbejern gør den egnet til alle varmekilder og formål
  • Den lidt kompakte størrelse passer perfekt til mindre husholdninger
  • Mulighed for at købe den i flere farver – og leveres med funktionelt låg

Fordele ved at tilberede mad i en stegeso

Der er et hav af fordele ved at kokkerere med en stegeso. Er du endnu ikke overbevist om, hvorfor du bør investere i en sådan type gryde / fad, bør du således læse de nedenstående årsager. Det skal nok overbevise dig om, at en stegeso er investeringen værd.

  • Du kan finde stegesøer / rømertopf’er i mange forskellige prisklasser, så der er noget for enhver forbruger
  • Rig mulighed for at finde en stegeso, der passer til dine behov for design, farve, størrelse o.l.
  • Særligt velegnet til simreretter, da madens aroma, samt vitaminer og mineraler bibeholdes – gælder uanset om der er tale om fjerkræ eller andet kød, fiskeretter, tilberedning af grøntsager og rodfrugter
  • Bibeholder saft fra kødet, kylling, fisk o.l., så det ikke tørrer ud, som det f.eks. kan på pander
  • Ideel til bagværk, f.eks. brød
  • De fleste stegesøer er nemme at gøre rent, da de tåler maskinvask eller har emalje, der sikrer nem vask af overfladen
  • Giver god mulighed for at lave fedtfattige retter, da der ikke behøves fedtstof o.l.
  • Hvis du køber en model med et glaslåg eller sider af glas, kan du nemt holde øje med indholdet, uden at skulle åbne for ovn eller låg

Hvilken stegeso skal jeg investere i?

Kort sagt bør du købe en stegeso, der passer til dine behov. Du skal altså bl.a. tænke over de følgende faktorer, inden du køber den første og bedste stegeso, du ser: materiale, udseende / design, kapacitet og prisklasse.

Ved at gøre dig nogle overvejelser om de ovenstående aspekter, kan du komme tættere på, hvad du egentlig ønsker af din stegeso. Er I f.eks. er større familie, nytter det intet, at du investerer i en lille cocotte – og omvendt vil du måske sjældent benytte din stegeso, hvis den er for stor at have med at gøre, når der kun skal laves mad til to.

Designet har også en vigtig betydning. Du skal trods alt kunne holde ud at se på den, da man ofte serverer maden direkte i stegesoen. Tænk f.eks. over, om du vil have en gennemsigtig, farverig eller klassisk stegeso.

Som nævnt tidligere kan du købe stegesøer i mange prisklasser, og derfor kan du udmærket overveje, hvad du egentlig er villig til at give for din nye model. Vil du være tilfreds med en variant til 200 kroner eller skal du hellere op og have en kvalitetsmodel til +600 kroner?

Husk, at du altid kan investere i mere end én stegeso, hvis du vil have nogle modeller, der er oplagte til hver deres formål. F.eks. kan én være god at bage i, mens en anden er bedre til store banketter og tilberedning af fisk, kød, kylling e.l.

Anvendelse af stegeso og rømertopf

Det er heldigvis relativt nemt at anvende en stegeso / rømertopf. Så selv hvis du ikke har prøvet det før, skal du endelig ikke holde dig tilbage. Det eneste, du virkelig skal være opmærksom på, er, at stegesoen ikke må blive udsat for voldsomme temperaturændringer. I så fald risikerer du nemlig, at den går i stykker, da overfladen kan flække.

Af den grund anbefales det, at man sætter en stegeso ind i en kold ovn, og dermed lader fadet varme op langsomt. Du kan også varme fadet en smule op inden brug, hvis der f.eks. skal lægges en svitset steg i, som altså allerede er varm. I et sådant tilfælde kan du hælde lidt lunkent og derefter varmt vand i stegesoen, så varmen fra kødet ikke blandes med en kold overflade.

Når du har gjort klar til, at dit indhold kan komme i stegesoen, skal du faktisk bare anrette og tilsætte de forskellige ingredienser. Herefter kan hele herligheden komme ind i ovnen i det antal timer, som retten skal have. Ofte er det oplagt at stege kødet først og efter lidt tid smide grøntsager i retten, så de ikke får alt for meget.

Du kan med fordel fjerne låget i de sidste 10 til 15 minutter, så dampene kan slippe ud. Dette medfører en smule sprødhed til indholdet.

Rengøring af stegeso

Stegesoen skal rengøres efter hver brug. Og det er vigtigt, at du rengør den grundigt, så du opretholder en pæn overflade og fjerner eventuelle bakterier og madrester.

Heldigvis kan de fleste stegesøer tåle maskinopvask, hvorfor du blot kan skylle dem af og sætte dem i opvaskemaskinen efter brug. Så bliver det vist ikke nemmere!

Har du en af den slags stegesøer, der ikke tåler maskinopvask, er du nødt til at klare opvasken i hånden. Vi kan dog nævne, at de fleste modeller er udviklet med en form for belægning, der sikrer, at maden ikke brænder sig fast. De bør derfor ikke være for svære at rengøre.

Sæt aldrig din stegeso i opvaskemaskinen eller begyndt at vaske den med en opvaskebørste og sæbe før den er kølet helt af.

Opbevaring af stegeso og rømertopf

Vær gerne opmærksom på, at du ikke bør sætte din cocotte i skabet før den er helt tør, og ej heller opbevare den med låget på. Begge dele kan nemlig føre til mugdannelse, og det vil du helst undgå.

I stedet bør du tørre din stegeso grundigt af med et viskestykke efter vask – også selvom den har været i opvaskemaskinen. Og har den et matchende låg, kan du opbevare låget ved siden af eller ved at lægge det omvendt oven i fadet. På den måde opretholdes der en god luftgennemstrømning.

FAQ

Hvilken stegeso er den bedste?

I denne test har vi kåret en Rosendahl Grand Cru Cocotte som værende bedst i test. Det skyldes dens gennemsigtige opbygning, gode størrelse og gode holdbarhed. Læs mere om produkterne i artiklen.

Hvad bruger man en rømertopf / stegeso til?

Stegeso, cocotte, rømertopf etc. - kært barn har mange navne. Formålet er dog det samme: at tilberede mad uden at bøvl, og sikre bibeholdelse af næringsstoffer. Læs mere om brugen af stegeso her.

Hvorfor bør jeg bruge en stegeso / rømertopf?

En stegeso hjælper med at fordele varmen til alt indholdet, og ved at tilberede maden over længere tid, vil man bedre kunne bibeholde næringsstoffer og saft fra fødevarerne - og bruge mindre fedt.

Hvorfor skal stegesoen i en kold ovn?

Det anbefales, at man sætter den kolde stegeso i en kold ovn, så den langsomt varmes op. Sætter man en kold stegeso i en varm ovn, risikerer man, at den vil flække grundet temperaturændringen.