Stelton elkedel→ STOR guide • Se de bedste modeller i test! (2022)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Mangler du en ny elkedel, så gennemgår jeg 2 forskellige modeller fra Stelton, og giver dig nogle gode råd, som du skal huske på, når du vælger din næste elkedel.

Stelton producerer efterhånden en lang række produkter til de danske køkkener, og designet får altid fuld opmærksomhed. Funktionalitet og design er i fokus når det gælder Steltons produkter. Læs hele artiklen, og find den model, der passer bedst til dit køkken. Du kan også læse mere om Steltons historie, og hvad du skal være opmærksom på inden du vælger din næste elkedel.

Stelton Emma elkedel

Bedste Stelton elkedel i test

Fordele
 • pros-icon.svg En del af den flotte og prisvindende serie Emma
 • pros-icon.svg Flot håndtag i bøg
 • pros-icon.svg Ledningsfri elkedel

Detaljeret gennemgang

Stelton lavede for nogle år siden en te- og kaffeserie, som er en prisvindende design-serie, og nu har du mulighed for at købe en elkedel, som passer til resten af serien. I serien er der også en tebrygger, termokande, kopper skåle og meget mere.

Derfor skal du vælge Stelton Emma elkedel

Emma-serien er lavet i nogle meget rene linjer og nuancer, og derfor findes denne elkedel i grå, mat grå, hvid, blå og sort.

Designmæssigt skiller denne elkedel sig også ud fra de andre på markedet, da den har et smukt håndtag af bøg. Resten af kedlen er lavet af rustfrit stål, hvilket er et godt materiale til en elkedel. Den har en kapacitet på 1,2 liter, ig du kan selvfølgelig koge mindre mængder også.

Emma er en ledningsfri elkedel, hvilket betyder, at ledningen sidder i basen,og du kan bevæge selve kanden frit rundt. Det gør det nemt at fylde vand på kanden, men du kan også stille den på bordet, hvis du får gæster på besøg til kaffe og te.

Den har også en 360 graders sokkel, hvilket betyder, at du kan placere kanden på soklen uanset, hvilken vinkel du kommer fra. Soklen har desuden også ledningsoprul, så du ikke behøver at have en lang ledning liggende og fylde på køkkenbordet.

Elkedlen har et aftageligt kalkfilter, som sikrer et renere resultat af vandet, og at der ikke kommer kalk ned i din kop, men dette erstatter ikke behøvet for, at elkedlen skal afkalkes. Hos de fleste producenter, så dækker garantien ikke, hvis elkedlen ikke er blevet afkalket. Hvis din elkedel ikke bliver afkalket, så får du en ringere kvalitet af vandet, men du kan også risikere, at elkedlen brænder sammen. Du kan nemt rengøre resten af elkedlen med en fugtig klud.

Stelton har også sikkerheden i top, da den er sikret mod tørkogning, og den slukker automatisk, når elkedlen når kogepunktet.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,2 liter
 • Afkalkningsfilter: ja
 • Materiale: Rustfrit stål og bøg
 • Temperaturtrin: Ingen
 • Ledningsoprul: Ja

Stelton EM77 Elkedel

Enkel Stelton elkedel, som passer til ikoniske termokande

Fordele
 • pros-icon.svg Klassisk og stilrent design, som passer til EM77 termokanden
 • pros-icon.svg Kraftig elkedel med høj ydeevne og lavt energiforbrug

Detaljeret gennemgang

Denne smukke elkedel passer perfekt til Steltons ikoniske termokande, som er høj og aflang. Steltons velkendte termokander har været i de danske hjem i over 40 år, og de findes i utrolig mange flotte farver. Denne elkedel findes dog kun i sort, hvid og grå.

Derfor skal du vælge Stelton EM77 Elkedel

Designeren bag den flotte termokande EM77, Erik Magnussen, har lavet endnu en tilføjelse til denne design-familie – nemlig en elkedel. Designet er klassisk, men i en ny fortolkning, og passer derfor i ethvert køkken. Sammen med termokanden, er denne elkedel med til at skabe en et stilrent udtryk i køkkenet. Elkedlen er ikke lige så smal og høj i designet, men lidt lavere og bredere, men stadig elegant, og så er der plads til 1,5 liter i kedlen. Det er altså en relativt stor elkedel.

Samtidig er funktionaliteten også i top, da den har en høj ydeevne, så vandet koger hurtigt med et lavt energiforbrug.

Det er en helt enkel elkedel uden alle mulige funktioner. Den kan det, som den skal.

Produktdetaljer:

 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Materiale: Plastik
 • Temperaturtrin: Ingen

KitchenAid Artisan

Den bedste KitchenAid elkedel

Fordele
 • pros-icon.svg Temperaturmåler på kedlen
 • pros-icon.svg Dobbeltvægget konstruktion, der giver en bedre isolation
 • pros-icon.svg 7 temperaturtrin, så du har fuld kontrol over temperaturen

Detaljeret gennemgang

KitchenAid er et andet mærke i branchen, som også har for meget opmærksomhed for deres flotte design og serier til køkkenet. Når du har denne elkedel i hænderne, kan du mærke, at det er godt kram.

Derfor skal du vælge KitchenAid Artisan

Elkedlen har et glat og afrundet design med et kraftigt og blødt håndtag, som gør det nemt at håndtere elkedel, uanset hvor fyldt den er. Den findes i mange farver, så du kan finde den farve, der passer bedst til dit køkken.

Elkedlen er ledningsfri, hvilket betyder, at ledningen sidder i basen. Desuden er der ledningsoprul under basen, så ledningen ikke er i vejen i køkkenet.

Øverst på håndtaget sidder knappen til låget, og påfyldningshullet er stort, hvilket gør den nemt at fylde. Den har en kapacitet på 1,5 liter, så det er en stor elkedel, der også passer til en stor husholdning.

KitchenAid Artisan har en dobbeltvægget konstruktion, hvilket giver modellen flere fordele. Konstruktionen gør, at den forbliver varm inden, men kold udenpå. Vandet koges hurtigere op, og det forbliver varmt i længere tid, men elkedel bliver ikke varm uden på.

Som det sidste, så reducerer konstruktionen også støj.

KitchenAid Artisan har du mulighed for at justere temperaturen mellem 50 og 100 grader, da elkedlen har i alt 7 temperaturtrin; 50, 60, 70, 80, 90, 95 og 100 grader. Dette er specielt brugbart, hvis du er en te-elsker, fordi hvid te og urtete ikke har godt af at få for varmt vand. Hvis urtete og hvid te bliver vandet med for varmt vand, så vil teen blive bitter. Temperaturen justeres nede på soklen.

Denne elkedel har også den 360 graders funktion på soklen, så du kan placere kedlen på soklen, uanset hvilken vinkel du kommer fra.

Udover det flotte design, så har KitchenAid også haft fokus på funktionalitet, og derfor har de også lavet en drypfri-tud, som sikrer at der ikke bliver spildt varmt vand ud over det hele. Desuden sidder der også en temperaturmåler på siden af elkedlen, så du altid kan holde øje med hvor varmt vandet er. Det flotte design gør den egnet til at blive placeret på bordet, når du har gæster, og via. temperaturmåleren kan du følge med i, hvor varmt vandet er. Den smarte temperaturmåler virker nemlig også når den ikke er placeret på soklen.

Det aftagelige kalkfilter, skal renses en gang imellem, men husk at det aftagelige kalkfilter ikke erstatter behovet for afkalkning af elkedlen, hvilket skal gøres ca. hver anden uge f.eks. med eddike og vand.

Hvis du gerne vil se nærmere på elkedler fra KitchenAid, så bør du læse vores store artikel om KitchenAid elkedler, hvor vi sammenligner de forskellige modeller fra KitchenAid.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 2400 watt
 • Kapacitet: 1,5 liter
 • Afkalkningsfilter: ja
 • Materiale: Aluminium
 • Temperaturtrin: 7
 • Ledningsoprul: Ja
 • Vægt: 2,1 kg

Guide

Sådan vælger du den bedste Stelton elkedel til dig

I skrivende stund har Stelton ‘kun’ to forskellige modeller at vælge imellem, men det er to meget forskellige elkedler, og derfor har jeg fundet nogle af de ting, som du skal vide inden du køber din næste elkedel.

Design

Design er en del af Steltons DNA, så går du op i dansk design, der er stilrent og enkelt, så bør du tage et ekstra kig på Stelton og deres elkedler. Begge elkedler er en del af hver sin serie, hvor der findes flere produkter, så du kan få et køkken fyldt med dansk design. Stelton har lavet begge deres elkedler i forskellige farver, så vælg den, der passer bedst til dit køkken.

Ledningsfri elkedel

De fleste elkedler er faktisk ledningsfri i dag, men ikke alle. Når en elkedel er ledningsfri, så sidder ledningen i basen i stedet for i selve kanden. Det skaber en meget større frihed, så du kan fylde vand på kanden og evt. stille den på bordet når der er gæster.

Det er kun den ene model fra Stelton, som er ledningsfri.

360 graders sokkel

Hvis en elkedel er ledningsfri, så er det også vigtigt, at den har en 360 graders sokkel. Det har de fleste elkedler i dag, fordi det giver en meget funktionalitet til dig, som bruger den hver dag. En 360 graders sokkel, betyder, at du kan placere en elkedel på soklen uanset hvilken hvilken du kommer fra. Den skal ikke placeres på en bestemt måde.

Effektivitet

En effektiv elkedel bruger omkring 2400 watt, for at koge vandet hurtigt. Der er selvfølgelig også nogle andre ting, som kan have betydning for processen bl.a. en dobbeltvægget konstruktion. En elkedel, som har en dobbeltvægget konstruktion bliver hurtigere varm indvendig, men forbliver kold udvendig, så kanden ikke er varm at røre ved.

Funktioner

Der er ingen tvivl om, at Stelton har kælet mere for designet end at lave smarte funktioner i elkedlerne. Det er trods alt også designet, som er deres DNA. De går op i, at elkedlen selvfølgelig skal være nem, god og effektiv at bruge, men de har ikke brugt den nyeste teknologi for at lave alle mulige smarte funktioner. Hvis du ønsker en elkedel, hvor du kan skrue op og ned for temperaturen eller holde vandet varm i længere tid, så bør du overveje en anden elkedel end Steltons.

Om stelton

Stelton blev stiftet omkring 1960’erne af to gode soldaterkammerater; Stellan og Carton, som tilsammen blev Stelton. De startede først i en helt anden branch med møbler og sportstøj, men efter nogle år, hvor efterspørgslen ikke rigtig var der, så indgik de i et samarbejde med ‘Dansk Rustfrit’. Stelton begyndte derfor at producere serveringsdele i rustfrit stål både i Danmark og i udlandet. Danskerne var glade for produkterne, men det var udlandet også, hvor man typisk fandt Stelton i eksklusive stormagasiner og designforretninger. I USA blev Stelton indbegrebet af dansk design og kvalitet.

Lidt senere kom en ny direktør til roret ved navn Peter Holmblad, som var stedsøn til Arne Jacobsen. Han lavede en ny vision for Stelton, og begyndte at lave nye kataloger, emballage og grafisk design. Peter ville skabe et nyt design-brand i Stelton, og ville lave nye produkter, da mange virksomheder var begyndt at lave det samme.

Arne Jacobsen kom selvfølgelig også lidt ind over de nye produkter, og efter tre års intensiv produktudvikling, kom den klassiske cylinderformede tekande – designet af Arne Jacobsen. I dag er den et ikon og et symbol på klassisk og tidløst design.

Senere har Stelton lavet samarbejde med mange andre danske og udenlandske designere, og den mest kendte serie blev deres termokande EM77, som også er et ikon i dag.

I dag er virksomhedens vision ‘”Sammen med vores dygtige og nøje udvalgte designere er det vores ambition at skabe tidløst og funktionelt design, der gør hverdagen lidt smukkere.” – Citat af direktøren Michael Ring.

FAQ

Hvilken Stelton elkedel skal jeg vælge?

Emma elkedlen fra Stelton er et rigtig godt valg, fordi den den er lavet af nogle gode materialer og i et flot design, der passer til resten af Emma-serien. Læs hele artiklen for at finde den elkedel, som der passer bedst til dit køkkenbord.

Hvilke farver findes Stelton elkedel i?

Stelton har valgt at producere deres elkedler i farver, der passer til resten af den serie, som elkedlen i. Emma elkedlen findes i blå, grå, hvid og blå, hvilket er de farver, der går igennem hele Emma-serien.

Er Stelton et dansk firma?

Ja, Stelton er et dansk firma, som går tilbage helt til 1960’erne, og virksomheden blev startet af to gode soldaterkammerater. I dag er design og funktionalitet en stor del af Stelton vision, når de producerer nye produkter. Du kan læse mere om Steltons historie i denne artikel.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×