Træpillegrill test 2022 | Se 6 af de bedste modeller her ( Stor gennemgang)

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, bor i København, og har beskæftiget sig en del i køkkenet.    I mange år havde Frederikkes familie et af Skandinaviens største brandhouse indenfor køkkenudstyr,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvis du leder efter en grill, der er nem at bruge og ekstremt alsidig, er en træpillegrill måske lige noget for dig. Disse grill er drevet af træpiller, som du putter i en tragt, der er fastgjort til grillen, og de føres automatisk ind i grillens brændkammer, mens du laver mad. Dette resulterer i ekstremt jævn varme og minimal røg og opblussen, og de fleste pille grill regulerer automatisk deres egne temperaturer, hvilket tager meget af det besværlige ud af grillningen.

Træpillegrill er også ekstremt multifunktionel og kan bruges til at grille, ryge, brænde og endda bage. Nogle af nye træpillegrill topmodeller er endda Wi-Fi-aktiverede, så du kan styre temperaturen og enheden direkte fra din telefon.

Her er de bedste træpillegrill på det danske marked, du kan tilføje til dit grill arsenal.

Traeger Pro 575

Bedste træpille grill

Fordele
 • pros-icon.svg Rigtig god til at grille med en mindre familie
 • pros-icon.svg Pille grillen tilbyder 6-i-1 alsidighed til at grille, ryge, bage, stege, braisere og grille på samme grill
 • pros-icon.svg Bedste træpille grill på markedet
 • pros-icon.svg Temperaturstyring

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Traeger Pro 575

Traeger opfandt den originale træpille grill for over 30 år siden i Mt. Angel, Oregon, og er stadig den mest sælgende træpillegrill på markedet i dag. Traegers automatiserede konvektionstilberedningssystem bruger en snegl, der fører træpiller fra tragten ind i brænde gryden, hvor de kommer i kontakt med den varme stang og antændes. Alt du skal gøre er at indstille den ønskede temperatur på grillen.

Traeger træpillegrill er drevet af 100 % helt naturlige træpiller, der tilfører en fantastisk træfyret smag til alt, hvad du laver. Denne slags pellet grill er ikke kun til at grille, man kan også ryge, bagning, stege, braisere og grille mad, fra ribben til tærte. Traegers Pro Series er den bedst sælgende træpillegrill i verden, og den er lige blevet bedre takket være en forbedret controller, der integrerer Traegers WiFIRE-teknologi.

WiFIRE giver dig adgang til din grill når som helst og hvor som helst, hvilket giver dig mulighed for nemt at overvåge din mads temperatur og justere i overensstemmelse hermed lige fra din smartphone med enten stemme eller et tryk. Derudover har den helt nye D2-drivlinje, Pro 575 wifi-pille grillen nu hurtigere starttider med bedre røg kvalitet, så du kan grille hurtigere, mere konsekvent og med meget bedre og let røgsmag. kan arbejde i mellem 74° C og 230° C.

Weber SmokeFire EX6 GBS

Bedste høj varme pille grill

Fordele
 • pros-icon.svg Solid konstruktion
 • pros-icon.svg Al præcision kontrol fra en smart ryger
 • pros-icon.svg Har evnen til at svitse ved høj temperatur
 • pros-icon.svg Lækre resultater.

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Weber SmokeFire EX6 GBS

Tag din yndlings opskrifter med udenfor, fordi alt, som der kan tilberedes, smager altid meget bedre grillet. Med sit 90-315° temperaturområde er SmokeFire en ægte alt-i-en-grill, der har alsidigheden til at svitse bøf såvel som den ryger bryst, bager brød og alt derimellem. Den giver ekstremt meget varme. Med Weber Connect kan man perfektionere enhver ret. Der er en trin-for-trin grillassistent, indbygget i grillen, der sender notifikationer om alt fra når det er tid til at vende og og tid til at servere.

SmokeFires kommer med et rengøringsvenligt system, der leder aske og fedt ned i en aftagelig skuffe. Man skal blot bruge det medfølgende plast skrabeværktøj til at skubbe rester fra koge kassen ned i skuffen. Nogle pillegrill kræver manuel adskillelse og støvsugning til rutinemæssig vedligeholdelse, men denne træpillegrill fra weber kan selv. Beholderen har en stor kapacitet og rummer en hel 9 kg pose træpiller.

Det er den perfekte størrelse til hele dagen, lav-og-langsom rygning. Weber’s porcelænsemaljerede look modstår de hårdeste elementer og hjælper med at forhindre rust og revner over tid. Det holder også på varmen for at holde grillen på en præcis temperatur under hele tilberedningen. Alt slags med kan denne weber grill tilberede og den giver de perfekte grillresultater hver gang.

Traeger Ranger

Bedste bærbar træpille grill

Fordele
 • pros-icon.svg Stærkt og holdbart design
 • pros-icon.svg Gør et fremragende stykke arbejde med at ryge, bage, stege og grille alle typer mad
 • pros-icon.svg Meget nem at sætte op og bruge
 • pros-icon.svg Leveres med en kødprobe
 • pros-icon.svg Du kan bruge almindelige træpiller

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Traeger Ranger

Tag bekvemmeligheden og den rige smag fra en træpillegrill hvor som helst med Ranger bærbare træpillegrill fra Traeger. Ranger giver endnu mere kontrol over grill temperaturer på grund af Digital Arc Controller og 36.000 BTU output, hvilket betyder at man kan indstille grill temperaturer i intervaller på 5 grader.

Advance Grilling Logic sikrer præcis temperatur ydeevne, mens den medfølgende kødtermometer og den indbyggede tilberednings timer giver dig mulighed for at tjekke temperaturerne og vide, hvornår du skal tjekke maden. En indbygget varme-tilstand sikrer, at maden er varm og klar, når du er.

Denne bærbare træpillegrill er perfekt til camping, picnic og sejlsport. Denne lille grill løber ud af en standard 110 volt stikkontakt til strøm. Den 184 kvadrattommer porcelænsbelagte grilloverflade producerer fremragende brændemærker og rengøres nemt. Den naturlige luftstrøm inde i grillen giver mulighed for varmluft tilberedning eller indirekte grill, så du kan bage pizza direkte på din grill og tilberede kød ved lavere temperaturer uden at vende.

Traeger-grillene har et autostart system, der er enkelt og sikkert at bruge. Når du tænder for grillen, begynder sneglen at føre piller ind i brændkammeret, mens træk induktions ventilatoren fører luft ind i den. Tænd stangen aktiveres og lyser rødglødende i de første fire minutter for at antænde træpillerne i brændkammeret. Beholderen giver masser af grilltid på farten. Der skal hverken bruges gas eller kul, hvilket letter lasten. Selve grillen er perfekt til at tilberede maden i naturen og griller kødet med højere temperatur end  de fleste.

Broil King Crown Pellet 400

Bedste pellet grill til alt slags mad

Fordele
 • pros-icon.svg Solid konstruktion
 • pros-icon.svg WiFi/Bluetooth aktiveret
 • pros-icon.svg Tykke materialer
 • pros-icon.svg Høj maksimal temperatur
 • pros-icon.svg Fremragende app

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Broil King Crown Pellet 400

Få gasgrill brændeevne ved højere temperaturer i den bekvemmelighed og brugervenlighed som en pillegrill tilbyder. Broil King Crown Pellet 400-grillen er en kraftfuld og innovativ træpillegrill, der bruger en Wi-Fi- og Bluetooth-aktiveret digital controller til at give forbedret temperaturkontrol.

Du kan gøre hvad som helst med denne grill, inklusiv lav- og langsom rygning ved 100°C, stegning ved 150°C eller endda brænding ved høj varme ved 315°C. Kraftige vendbare støbejern grillrist tilbyder alsidighed, som du ikke finder i andre pille grill. V-kanalens side fanger saft og dryp til kontinuerlig rining. Denne grill har aftageligt fedt håndteringssystem, unikt aske håndteringssystem, 2 elektroniske kødsonder og et lager.

Download Broil King-appen for at låse op for yderligere muligheder på din smartphone og få adgang til unikke pellet opskrifter og tips. Den samlede madlavning plads på denne grill er 640 kvadratmeter inklusiv et porcelænsbelagt opvarmning stativ. Lås op for en helt ny verden af ​​grillmuligheder med Broil King Crown Pellets 400 grillen. Grillmad og bbq aftener har aldrig været lettere og mere smageligt. Slip for kul og tilbered lækker fjerkræ i røg og flamme.

Traeger Timberline 1300

Bedste træpillegrill med største kapacitet

Fordele
 • pros-icon.svg Nem at bruge og praktisk
 • pros-icon.svg Overvåg din madlavning fra hvor som helst med wifi
 • pros-icon.svg Enestående temperaturkontrol
 • pros-icon.svg Massiv tilberednings kapacitet
 • pros-icon.svg Meget holdbar konstruktion

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Traeger Timberline 1300

Timberline 1300 er en pille grill af høj kvalitet til en premium pris. Men du får præcis, hvad du betaler for. Den har en holdbar stålkonstruktion i al slags vejr og et robust chassis, der giver overlegen stabilitet. Den kommer med et stort terrængående hjul, som hjælper med at slæbe denne gigant på tværs af enhver gård.

Grillmestre vil helt sikkert elske den enorme grill kapacitet, hvor det er nemt både at lave fjerkræ og svinekød, alt på samme tid. 1300’eren kan rumme op til 15 ribben eller 12 hele kyllinger.

Den kommer med et isolerede design, som gør, at der kan grilles hele året rundt, selv i kølige nordlige klimaer. Timberline 1300 kan holde stegen på den helt rigtige temperatur, selv når det blæser og er 40 grader under. Koldstarts funktionen tager et par ekstra minutter end almindelig opstart. Men når først det gør, er du i gang, uanset hvor hård vinteren er.

Denne grill er utrolig konsistent, og D2 Timberline Controller holder temperaturen præcis. 1300 har masser af funktioner, der gør den til en af ​​de nemmeste at bruge pillegrill. Super Smoke Mode, brændstof sensor, fedthåndteringssystem og indvendige kødprober, så du ikke behøver at åbne grillen bare for at kontrollere temperaturen.

Med WiFIRE-forbindelsen kan du holde styr på din madlavning fra din telefon uden at bruge hele dagen på at stå over grillen. Med til hører der et praktisk, magnetiske skærebræt og grill værktøjskroge. Det er ikke hver dag, du finder en grill, der er så robust og spækket med funktioner, som også har plads til forberedelse og opbevaring.

Guide

Hvad er en træpillegrill?

Du undrer dig måske over, hvorfor du skulle bruge flere penge på en pille grill, når du kunne få en gas eller en kulgrill til en brøkdel af prisen? Dog er der et overflod af svar til dette.

Til at begynde med brænder pellet grillen mere miljøvenligt brændstof. De 100 % træpiller er lavet af bæredygtige ressourcer og slipper ingen skadelige kemikalier ud i din mad eller luften.

Afbrænding af hårdttræ som brændstof giver også en mere ensartet temperatur. Med et godt tragtsystem, kan du tackle selv det mest kræsne kød uden at bruge hele dagen foran den varme grill.

Men den virkelige pro er, at pellet grill giver mest valuta for pengene, når det kommer til smagen af ​​enhver anden type hjemme grillsystem. Hickory, cedertræ, æbletræ og mere – du kan få den gourmet, brændefyrede smag uden at hugge dine egne træstammer eller gå ud på en restaurant.

Oprindeligt opfundet i 1970’erne, blev pilleovne først brugt som et alternativ til gas og olie til at opvarme boliger. Omkring 1980’erne begyndte grill pionerer at eksperimentere med teknologien. Så uanset om du er en BBQ-mester eller en håbefuld griller lærling, kan en træpillegrill tage din kødtilberedning til et helt andet niveau.

HVORFOR VÆLGE TRÆPILLER

Når du brænder træpiller, har du overhånden. Du ved, hvad du får, og hvad du kan forvente.

At grille med almindeligt gammelt træ kan fungere, men varmen og smagen er et mysterium, indtil du laver mad og indtager det røgede kød.

Derudover bør du aldrig bruge behandlet træ, skrot eller træ fra visse planter i din ryger, fordi de kan forurene din mad med kemikalier og toksiner. Spil det sikkert og undgå gættelegen ved altid at bruge træpiller i din grill.

GRILL ALTID MED 100 % NATURLIGE TRÆPILLER

Selvom det er helt op til dig, om du vil eksperimentere med hårdttræ og nåletræ piller (de fleste griller kan enten brænde), anbefaler vi altid at grille med 100% træpiller.

Hårdttræ brænder ved en lidt lavere varme end nåletræ, hvilket gør det ideelt til en langsom, lang steg, der hjælper med at indgyde den ønskede røgede smag i dit kød. Af samme grund behøver du ikke bruge så mange piller så ofte, når du vælger hårdttræ.

Træpiller skaber mere aske end nåletræ piller, hvilket betyder, at du bliver nødt til at rense din ryger oftere.

Hvad er den bedste træpillegrill?

Selvom det kan virke som et ret ligetil spørgsmål, er der ikke noget simpelt svar. Er den bedste træpillegrill den mest populære lavet af det mest kendte mærke? Er det den dyreste med de mest avancerede funktioner og avancerede klokker og fløjter? Er det den, der tilbyder den bedste kombination af pris og ydeevne? Faktisk afhænger svaret af dig, dine midler og dine behov. Eller sagt på en anden måde, spørgsmålet burde måske ikke være, hvad der er den bedste træpillegrill? men hvad er den bedste træpillegrill for dig?

Her er ting der kan overvejes inden køb.

Pris

Alle har deres prisklasse, men forveksle ikke billigt med overkommeligt. Som med andre typer grill, er der masser af billige træpillegrill, der virker attraktive ved første øjekast, især hvis du ønsker at spare lidt penge. Men selvom en billig træpillegrill måske kan spare dig lidt penge på forhånd, kommer det til at koste dig mere i det lange løb. Dele vil ruste, komponenter vil gå i stykker, og du vil sandsynligvis finde dig selv i at udskifte noget af eller hele den overkommelige grill inden for fem år. I sidste ende er det bedre at investere lidt flere penge på forhånd og få en kvalitetsgrill, der holder mange år fremover.

En kvalitets træpillegrill er bygget til at holde og vil give mange års pålidelig ydeevne. Uanset dit prisklasse, skal du kigge efter en træpillegrill, der er bygget godt og giver ensartet ydeevne. Heldigvis, hvis prisen er en væsentlig overvejelse, er der kvalitets træpillegrill til under 3000 kr, såvel som high-end træpillegrill til under 11000 kr.

Kvalitet

Den bedste måde at sikre, at din træpillegrill holder i mange år, er at købe en, der er godt bygget og har kvalitets konstruktion. Hvis du er i butikken, skal du løfte låget og mærke dens vægt – er det spinkelt eller lavet af et tungere stål? Træpillegrill behøver ikke at være kraftige, men de skal heller ikke føles sarte. Når du lukker låget, skal du se, hvordan det ligger på grillen – er der huller, giver det en god forsegling? Tjek samlingerne, hardwaren og enhver svejsning. Den skal være robust, og alle led og sømme skal passe tæt sammen, ingen huller eller mellemrum, så varme og røgen kan slippe ud. Bare en smule ulemper i kvalitet og hele grillen får svært ved at holde i mange år.

En attraktiv mulighed for mange mennesker er pellets i rustfrit stål, som er rustbestandige, mere holdbare og nemmere at vedligeholde. Mens pille gitter lavet af kommercielt 304 rustfrit stål er de mest ønskværdige, kommer de på et højere niveau. Der er dog også nogle pille  gitter lavet af 430 rustfrit stål, som er mere overkommeligt og stadig utroligt holdbart.

Udover holdbarheden har en velbygget træpillegrill en anden væsentlig fordel: Den vil yde bedre. Materialer af høj kvalitet og god konstruktion gør, når grillen skal bruges holder den bedre på varmen, hvilket gør den mere effektiv og giver et bedre pilleforbrug, selv i koldt vejr.

Temperaturområde

Alle træpillegrill kommer med rigtig godt varme. Afhængigt af hvilken type madlavning du ønsker at lave, kan temperaturområdet dog være vigtigt. Hver alle griller er god til indirekte madlavning, og de fleste har ingen problemer med at nå en temperatur fra 75°C til 200°C, hvilket er tilstrækkeligt til rygning, stegning, bagning og grillning. Det er dog ikke nok til at brænde, hvilket kræver en temperatur på 260-270°C.

Jo bedre en træpillegrills temperaturområde, jo mere kan den. Performance-pillegrill har et øvre område på 200°-350°, hvilket er varmt nok til at få en fantastisk sved- og ildbagt pizza. Mange af disse pillegrill tilbyder også en direkte grill mulighed, der giver dig mulighed for at lave mad  på grillristen over åben ild ud over at lave mad over indirekte varme.

Størrelse og grillareal

Træpillegrill fås i en række størrelser til en række forskellige behov. Man kan få alt fra bærbare modeller til bagklap til ekstra store kommercielle enheder og indbyggede træpillegrill til udendørs køkkener. Når du overvejer grill størrelsen, skal du se på madlavnings området samt fysiske dimensioner for at vælge en, der passer til dit rum og din livsstil.

Ligesom andre griller, opregner pellet grill tilberednings området på to måder: primært kogeområde, som refererer til den primære madlavning rist, og det samlede madlavning område, som er den vigtigste madlavning rist plus eventuelle sekundære stativer. Men da træpillegrill primært er indirekte komfurer, er der virkelig ingen forskel på at lave mad på hovedrist eller øverste rille. Temperaturen bør være den samme.

Større er ikke nødvendigvis bedre, især hvis du bare betaler for plads, du aldrig bruger. Den bedste pillegrill er den, der passer til dine behov. For en familie i gennemsnitsstørrelse bør en pillegrill med et primært tilberedningsområde på 450-500 kvadrattommer være tilstrækkeligt. Singler og par kan gå mindre, mens større familier og dem, der kan lide at underholde, bør overveje større pillegrill.

FAQ

Traeger Pro 575 træpille grill er bedst i test, da den er alsidig og mest populær og solgt blandt alle træpillegrill i verden.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×